Doğan'ın babası açıklama yaptı!

Doğan'ın babası açıklama yaptı!
Norveçli katil Anders Behring Breivik'in katlettiği kişilerden biri olan Gizem Doğan'ın babası dava sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Norveçli katil Anders Behring Breivik, 2011 yılının haziran ayında hükümet binalarının bulunduğu bölgede patlattığı bomba sonucu 8, 2 saat sonra da Sosyal Demokrat Parti Gençlik Örgütü’nün Ütoya Adası’ndaki yaz kampında açtığı ateş sonucu 69 kişiyi katletmiş 37 yaşındaki katil Breivik, korkunç olay sonrasında Norveç’teki en yüksek ceza olan 21 yıla mahkûm edildi.

CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKEDEYDİ

Ütoya Adası’ndaki saldırıda hayatını kaybeden 17 yaşındaki Gaziantepli Gizem Doğan’ın babası Abdülkadir Doğan,“Katil Breivik’in bunlar daha iyi günleri. Basında çıkan haberlerdeki gibi kendisi çok iyi şartlarda cezasını çekmiyor. Aksine can güvenliği de tehlikedeydi. Diğer mahkûmlar onu öldürmek için kaldığı hücrenin kapısını kırmaya çalıştı, onu öldürmek istediler. Her havalandırmaya çıktığında kadın gardiyan tarafından çırılçıplak soyulup aranmadan hava almaya gidemiyor. Bu durumlardan dolayı bu davayı açtı. Hiçbir gerekçe olmadan benim kızım dahil 77 kişiyi öldürdü. Bir de ‘İnsan hakkı’ diyor. Ölenlerin insan hakkı ne olacak peki?” diye konuştu.

İŞKENCE 

Acılı baba Doğan, “Köpeğin kalamayacağı bir yerde kalıyor. Elini kolunu sallayarak yaşamak istiyor, açık görüş istiyor, mektuplarının okunmamasını istiyor. Bunlara da ‘İşkence’ diyor. Bu süreçte kendisini görmeye ailesinden bir tek annesi geliyordu ama annesi öldü. Kız kardeşi ABD’de, babası İngiltere’de yaşıyor. Ama onlar hiçbir şekilde onu görmeye gelmediler. Kendisini komutan sanıyordu, asker ilan ediyordu. Bu tür haberleri görünce bir şekilde seviniyoruz düştüğü durumu öğrenince” dedi.

 

Breivik’i mağdur ilan eden mahkeme kararının Norveç’te sadece kâğıt üzerinde kalacağını söyleyen Doğan, “Devlet mahkemenin kararını dikkate alır ama uygulamaya geçmez. Breivik her dava açtığında Türk parasıyla 100 bin TL’den fazla para gidiyor. Kendisi için iyi olmayacak. Daha kötü günler bekliyor katil Breivik’i” ifadesini kullandı.

 

Abdülkadir Doğan, davanın her duruşmasını izleyebilmek için Norveç Devleti’nden özel izin almıştı. Katil Anders Behring Breivik, ilk duruşmalarda avukatına Gizem Doğan’ın babasıyla ilgili “Yüzüme çok bakıyor” diye söylenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.