FETÖ/PDY'ye yeni dalga

FETÖ/PDY'ye yeni dalga
FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik operasyonlara yenisi eklendi. 7 ilde yürütülen ve merkezi Afyonkarahisar olan operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 28’e ulaştı.

Dün sabah Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen , İzmir, Uşak, Aydın, Balıkesir ve Kayseri'de düzenlenen operasyonlar kapsamında bazı ev ve işyerlerine baskın yapıldı. Savcılık tarafından bildirilen 50 şüpheli isimden 31’i hakkında yakalama kararı verildi.

3 ŞÜPHELİNİN İSE..

Operasyon kapsamında çoğu Afyonkarahisar'da olmak üzere 25 kişi dün gözaltına alındı. Devam eden operasyon kapsamında 3 kişinin daha gözaltına alınmasıyla şüpheli sayısı 28'e yükseldi. 3 şüphelinin ise yakalama kararıyla arandığı belirtildi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

FETÖ/PDY'ye maddi destek sağladığı iddia edilen Afyonkarahisar'da tanınmış işadamları M.S., C.S., M.Ö., A.A., M.Ç., R.Ö., K.T., A.A., Y.E., M.K. ve N.D.'nin de aralarında bulunduğu şüpheliler gözaltı süresi 24 saati doldurması sebebiyle bu sabah erken saatlerde Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Hastaneye iki ayrı araçla getirilen şüpheliler sağlık kontrolünden sonra Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ARAMALARDA BAZI BELGELERE EL KONULDU

Operasyonun yaklaşık 5 aylık teknik ve fiziki takip sonrası yapıldığı kaydedilirken, şüphelilerden 8'inin cep telefonlarını teknik takipten kurtulmak için ikametleri olarak görülen adreslerde bıraktıkları ancak o adreslerde olmadıkları belirlendi. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise bazı belgelere el konulduğu belirtildi. 3 cumhuriyet savcısının yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.