Fethiye'de sağlık görevlilerine saldırdılar

Fethiye'de sağlık görevlilerine saldırdılar
Fethiye'nin Taşyaka Mahallesi'nde meydana gelen olayda sarhoş bir kadın eve çağrılan sağlık ekiplerine saldırdı.


Fethiye'nin Taşyaka Mahallesi'nde  saat 04.30'da 112 Acil Servis İstasyonu'nu arayan bir kadın, arkadaşının baygınlık geçirdiğini iddia ederek ambulans gönderilmesini istedi. İhbar üzerine doktor Aydın Alptekin ile acil tıp teknisyeni Melek Pay, Mustafa Kuşcu'nun yönetiminde ambulansla verilen adrese gitti. Aşırı derece alkollü olduğu belirlenen Hatice Ç. ile Kader Ö. sağlık ekiplerine saldırdı..
 

TIRNAKLARIYLA SALDIRDILAR


Sağlık görevlilerinin eve bakma ısrarı üzerine küfür etmeye başlayan Hatice Ç. ve Kader Ö. ambulansın geç geldiğini bahane ederek saldırıya geçti. Acil tıp teknisyeni Melek Pay'ı yere yatırarak döven kadınlar, Aydın Alptekin ve Mustafa Kuşcu'yu da tırnaklarıyla yüzlerinden ve vücutlarının çeşitli yerlerinden yaraladı. Tehdit savuran Hatice Ç. ve Kader Ö. çağrılan polis tarafından gözaltına alınırken, tedavi için gittikleri Fethiye Devlet Hastanesi'nde 'Basit tedaviyle geçebilecek yaralanma' raporu alan sağlık görevlileri kadınlardan şikayetçi oldu.
 
Hatice Ç. ve Kader Ö. hakkında 'tehdit, kamu görevlisine hakaret, kasten yaralama ve görevini yaptırmama' suçlarından açılan davanın karar duruşması Fethiye 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya saldırıya uğrayan sağlık görevlileri ile sanıklar Hatice Ç. ve Kader Ö. katıldı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için çalışmalar yürüten Demokratik Sağlık- SenMuğla Şubesi üyeleri de adliyeye gelerek duruşmayı takip etti.
 

MAHKEME PARA CEZASI VERDİ

Mahkeme heyeti duruşmaya verdiği 2 dakikalık ara ardından kararını açıkladı. Hatice Ç.'ye 'kamu görevlisine hakaretten' 8 bin lira, 'kasten yaralama ve görevini yaptırmama' suçundan 8 bin lira olmak üzere toplam 16 bin lira, Kader Ö. ise 'kamu görevlisine hakaretten' 5 bin 250 lira, 'kasten yaralama ve görevini yaptırmama' suçlarından ise 8 bin lira olmak üzere toplam 13 bin 250 lira adli para cezasına çarptırıldı. Önceden sabıkaları bulunmadığı için hükmün açıklaması geri bırakılan sanıklar, 5 yıl içinde başka bir suça karışmaları halinde para cezasını ödemek zorunda kalacak.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.