Türkiye’nin projesi Putin’in kabusu oldu

Türkiye’nin projesi Putin’in kabusu oldu
Enerjide yeni bir dönem açacak olan TANAP projesiyle Rusya’nın elinde bulunan en büyük kozunu zayıflatması beleniyor. Dev projede ilk gazın iki yıl içinde verilmesi planlanıyor.

Kuzey Irak ve Türkmen gazı’nın da bağlanması gündeme gelen 10 milyar dolarlık proje ile ilgili TANAP müdürü bir açıklama yaptı.

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projede tek giriş iki çıkış olduğunu belirterek, “Yunanistan’da bir çıkış var. Hukuki düzenlemelerin artırılması gerekiyor. Irak’ın da olabileceğini düşünüyorum. Irak’ta da sahalar var. TANAP’a bağlanması mümkün. Irak için çalışmamız var. Türkmen gazı da seçenek olabilir. Serdar adı verilen sahalar var. Oradan da gaz gelebilir” dedi.

HEDEF 2018

TANAP’ta ilk gaz akışının 2018’de yapılması hedefleniyor. Başlangıçta yıllık 16 milyar metreküp olarak planlanan taşıma kapasitesinin, kademeli olarak önce 24 milyar metreküpe ve ardından 31 milyar metreküpe çıkarılması hedefleniyor.

4,5 MİLYAR DOLARLIK KONTRAT

TANAP Projesine ilişkin olarak değerlendirmede bulunan Düzyol, Eskişehir’den Trakya’ya kadar olan Yunanistan’a kadarlık bölümün ihalesinin tamamlandığını belirterek “Deniz geçişi hariç önemli kontratlar imzalanmış durumda. Yaklaşık 4.5 milyar dolar değerinde kontrat imzaladık. Proje geriye dönüşü olmayan noktada, oldukça hızlı ilerliyor. İnşallah hedefimiz 2018 Haziran’da bitirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Yaklaşık 5 bin kişiye sahada istihdam sağladık, 2.500 iş makinesi dört tarafta çalışıyor. Bu yıl istihdam 8 bin kişiye ulaşacak. Çok ciddi bir rakam” dedi.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.