'Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz'

'Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz'
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, terörün sonunun mutlaka getirileceğini dile getirdi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Altınova Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Hersek Yağlı Güreşlerini izlemek ve Sivaslılar Derneği tarafından düzenlenen geceye katılmak için Yalova'ya geldi. Bakanın ilk durağı sezonun ilk yağlı güreşleri olan Hersek Yağlı Güreşleri oldu. Davul ve zurnalar eşliğinde sahaya giren Bakan Yılmaz vatandaşları selamladı. Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve eski Orman ve Çevre Bakanı Osman Pepe'de güreşleri izledi. Milli Savunma Bakanı Baş Pehlivanlık güreşlerini de izledi.

Güreşler sonrasında Başpehlivan olan Faruk Akkoyun'a altın kemerini de takarak kupasını verdi. Ardından Sivaslılar Derneği tarafından düzenlenen geceye katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz burada terörle mücadele konusunda konuştu. Bakan Yılmaz terörün sonunun mutlaka getirileceğini dile getirerek, "İnşallah birlik ve beraberliğimiz devam ederse aşamayacağımız hiçbir engel yok. Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz. bunu da biliyoruz. İnşallah bu terörün sonunu da getireceğiz.

Ama bunu getirebilmenin yolu 78 milyonluk bu aziz milletin. Doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi diyerek bir ayrım yapmaksızın 78 milyonu anayasal vatandaşlıkta hepsini 1. sınıf vatandaş kabul ederek 21. yüzyılı Türklerin ve Türkiye'nin asrı yapacağız. Bugünümüz, dünümüzden iyi. İnşallah yarınımız da bugünümüzden iyi olacak. Muhakkak ki şehitlerimiz oluyor. Yüreğimiz yanıyor. Ama şair, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Vatan uğrunda ölen varsa vatandır' diyor.

Mutlaka bu topraklar için de birilerinin düşmesi lazım. Birilerinin kan vermesi lazım. Birilerinin can vermesi lazım. Bu ülkenin her karış toprağında şehit kanı vardır. Bu ülkenin dağı taşı şehitlerin kanından canından oluşmuştur. O yüzden bu ülkenin dağı, taşı her şeyi mübarektir. İnşallah o şehitlerin boş yere ölmediğini göstermek için, bizim onların uğrunda can verdiği değerlere sahip çıkmamız lazım. Bayrağımıza, dinimize ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkacağız" diye konuştu.

Gecede Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a kilim ve tablo hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.