Türkiye’nin 3. antika pazarı kuruldu

Türkiye’nin 3. antika pazarı kuruldu
Türkiye’nin 3. Antika Pazarı Ankara ve İstanbul’dan sonra Balıkesir’de kuruldu. Binlerce antika ürünün sergilendiği antika pazarında, Çanakkale cephesinde kullanılan bir silah da 500 TL’ye satışa sunuldu.

Altıeylül Belediyesi ve Balıkesir Antikayı Sevenler El Sanatları Kültür ve Yaşatma Derneği arasında imzalanan protokol ile Balıkesir’de Antika Pazarı kuruldu. Bahçelievler Mahallesi Çarşamba Pazarı’nda kurulan antika pazarının açılışını Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu beraberinde Başkan Yardımcıları Ahmet Özen ve Fikrettin Kocaman ile yaptı. Açılışta bir konuşma yapan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "Böyle bir kalabalık pazar yerinin olabileceğini hiç düşünmemiştim. Buraya gelip görünce ben de gerçekten şaşırdım. Hakikatten ihtiyaç varmış. Antika pazarı sayesinde bir çok antika ürün küflü raflardan, depolardan bu şekilde gün yüzüne çıkmış olacak. Ve bu eserler hak ettikleri değeri bulacaktır" dedi.

Konuşmalar sonrası Antika Pazarın’daki stantlar gezildi. Yeniçerilerin kullandığı kılıçlardan, Çanakkale’de cephede kullanılan silahlara kadar birçok tarihi eserin olduğu pazar ziyaretçileri büyüledi. Balıkesir’de açılan Antika Pazarına Ankara, İstanbul, Eskişehir, Gaziantep, Konya, Manisa ve bir çok ilden de antikacı tezgah açtı.

Balıkesir’deki en büyük antika koleksiyonuna sahip Mehmet Zeki Osgargil Türkiye’deki en büyük antika pazarı olmayı hedeflediklerini belirterek, "Burada Belediyelerimizin katkılarıyla alt yapı hazırlandı. Temizlik itina ile yapıldı. Destekleri olmasaydı böyle bir şey olmazdı. Şu an Türkiye’de iki tane Antika Pazarı var. Biri Ankara Ayrancı’da diğeri ise İstanbul’da. Fakat alt yapılarında sıkıntılar var. Yerlerde toprak, yukarılar ise akıyor. Temizlik yapılmadığı için de sıkıntı var. Ondan dolayı da tezgah açan arkadaşlar sıkıntıdalar ve burayı görünce de imrendiler. Balıkesir geçiş bölgesi olduğu için bu pazar çok büyüyecek. Şu an zaten 3. sıradayız ama hedefimiz 1 numara olmak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.