Obama'ya Almanya'da protesto

Obama'ya Almanya'da protesto
Obama’nın Almanya ziyareti öncesinde Hannover’de binlerce kişinin katıldığı gösteride, ABD ile AB arasında imzalanması planlanan serbest ticaret anlaşması protesto edildi.

Obama’nın Almanya ziyareti öncesinde büyük protesto gösterisiAA

[Obama%E2%80%99n%C4%B1n+Almanya+ziyareti+%C3%B6ncesinde+b%C3%BCy%C3%BCk+protesto+g%C3%B6sterisi]

Obama’nın pazar günü Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya  geleceği Hannover kentinde düzenlenen gösteriye sendikalar, çevre ve tüketici  örgütleri, sivil toplum kuruluşları ile muhalefet partileri destek verdi.

Opera Meydanı’nda toplandıktan sonra kent merkezinde yürüyüşe geçen  göstericiler, attıkları sloganlarla, AB ile ABD arasında müzakereleri süren  Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması (TTIP) ve AB ile Kanada arasında planlanan Kapsamlı Ekonomik ve Ticaret Anlaşması’nı (CETA) protesto  etti.
 
Almanya’nın farklı bölgelerinden Hannover’e gelen eylemciler, gösteri  boyunca “TTIP ve CETA defol!”, “Demokrasiyi koruyun, TTIP’i durdurun”, “Kim gizli  gizli müzakere ediyorsa, yalan söylüyordur”, “Adil bir ticarete, haklara,  standartlara evet, TTIP’e hayır” yazan döviz ve pankartlar taşıdılar.
 
GREENPEACE DEV AFİŞ ASTI

Çevreci Greenpeace örgütünün üyeleri yürüyüş sırasında, TTIP  müzakerelerin durdurulması talebiyle, Hannover’in merkezinde yüksek bir binaya  dev bir afiş astı.
 
Obama’nın  seçim sloganı “Evet, biz yapabiliriz” ifadesine atıfla  “Evet  biz yapabiliriz, TTIP’i durdurabiliriz” yazılı afiş, binanın önündeki  caddeden geçmekte olan göstericiler arasında büyük coşkuya yol açtı.
 
Gösteri sırasında katılımcı kuruluşlar adına okunan ortak bildiride,  TTIP ve CETA serbest ticaret anlaşmalarının çok uluslu şirketlerin çıkarlarını  koruduğu, kamuoyundan gizli bir şekilde müzakere edildiği belirtilerek,  anlaşmanın uygulamaya girmesi durumunda bunun çevre, ekoloji, doğal tarım ve hayvancılık, istihdam ve sosyal haklar gibi birçok alanda olumsuz sonuçları  olacağı kaydedildi.
 
Hannover’deki gösteriyi düzenleyen organizatörler, protestoya yaklaşık  90 bin kişinin katıldığını açıklarken, polis katılımın 35 bin düzeyinde olduğunu  bildirdi.
 
Hannover kentinde pazar günü de kendilerini bağımsız barış  aktivistleri olarak tanımlayan grupların Obama’nın ziyareti ve TTIP’e karşı  yürüyüş düzenlemesi bekleniyor.
 
OBAMA'NIN TEMASLARI
 
ABD Başkanı Barack Obama’nın pazar günü Hannover’de Almanya Başbakanı  Angela Merkel ile yapacağı görüşmenin ağırlıklı gündem konusunu TTIP anlaşması ve  bu konudaki müzakerelere ivme kazandırılması oluşturuyor.
 
Merkel ve Obama, kentteki tarihi Herrenhausen Sarayı’ndaki  görüşmelerinin ardından akşam saatlerinde birlikte Hannover Sanayi Fuarı’nın  açılışını yapacak, ardından Amerikalı ve Alman iş adamlarıyla bir araya gelecek.
 
Obama iki günlük Almanya ziyaretinin son gününde Merkel ile birlikte,  bu yıl ABD’nin partner ülke olduğu Hannover Sanayi Fuarı’nı da ziyaret edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.