İHA'lar gösterdi F-16'lar indirdi

İHA'lar gösterdi F-16'lar indirdi
Teröristlerin bulunduğu bölgelere İHA’larla operasyon gerçekleştirildi.F-16'lar da bulunan hedefleri bir bir yok etti.

Diyarbakır Lice ilçesi Yolçatı kırsalında bir grup teröristin bulunduğu askeri helikopterlerle tespit edildi. Bölgeye geniş çapta operasyon başlatıldı. Gerçekleştirilen operasyon nedeniyle bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Diyarbakır 7’nci Kolordu Komutanlığı pistinden kalkan İHA’larla birlikte helikopterlerin de destek verdiği operasyonda, teröristlerin yuvalandığı  bazı dağlık ve ormanlık alanlar vuruldu. 

HEDEFLER TAM İSABETLE VURULDU

Tespit edilen hedeflerle bombardımana tutularak PKK’lı teröristlerin kaçmalarına fırsat verilmedi. Güvenlik güçleri tarafından bölgede operasyonların sürüdüğü bildirildi. Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'taki Sinath-Haftanin ve Metina bölgelerine Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarının katıldığı toplam 12 hava aracı ile iki ayrı hava harekatı düzenlendiğini açıkladı. Alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda Bölücü terör örgütü PKK’ya ait sığınaklar ve mühimmat depoları tespit edildi. 

BOZGUNA UĞRATILDI

Tespit edilen tüm hedefler tam isabetle vurulduğu bildirildi. Düzenlen hava harekatıyla tespit edilen hedefleri imha etme  görevini tamamlayan uçaklar üslerine geri döndü. Son zamanlarda TSK tarafından gerçekleştirilen hava operasyonlarıyla birlikte terör örgütü PKK’ya ağır bir darbe vurulduğu görüldü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.