Kardavi: 'Erdoğan İslam'ın umududur'

Kardavi: 'Erdoğan İslam'ın umududur'
Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Kardavi “Türkiye'nin İslam'ı savunmadaki rolü büyüktür. Erdoğan Müslümanların ve İslam'ın umududur.” dedi.

10'dan fazla Arap ülkesinin vatandaşlarının organize ettiği "Teşekkürler Türkiye" festivalinin ikinci günü İstanbul Gönen Hotel'de gerçekleşti. Arap aleminin tanınmış alimleri ve akademisyenlerinin katıldığı festivalde düzenlenen sempozyumlarda İslam aleminin sorunları tartışıldı, Türkiye'ye teşekkürlerini sunan katılımcılar dinlendi.


ONU BİZ AYAKTA TUTACAĞIZ

Hasta olmasına rağmen festivale katılan Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Kardavi, "Bugün buraya Müslüman ve Arap halkları adına geldik. Bugün teşekkürlerimizi sunma, var gücümüzle ona destek olma günü. Eğer Türkiye'yi ayakta tutarsak kendimizi ayakta tutmuş olacağız" diye konuştu. "Bugün Türkiye günü için, İslam günü için burdayız, Müslümanlar için burdayız. Türkiye'ye teşekkür borcumuzu yerine getirmek için burdayız" diyen Kardavi, "Bugün tüm teşekkürlerimizi Türkiye'ye sunma günü" dedi.

NEREDE MAZLUM VARSA TÜRKİYE ORADA

Türkiye'nin savaştan kaçan mültecilere sınırsız nimet ve hizmet sunduğunu söyleyen Kardavi, "Türkiye bizim şerefimizi ve izzetimizi taşıyor. İslam tarihinde gelmiş geçmiş en izzetli ülke Türkiye'dir. Türkiye, tarih boyunca İslam hizmetkarı olan nadir ülkelerden birisidir. Eğer bir mazlumun yardıma ihtiyacı varsa Türkiye hep onun yanında olmuştur" ifadelerini kullandı.

TÜRK HALKI İSLAM İÇİN ÇABALAR

Kardavi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin İslam'ı savunmadaki rolü büyüktür. Erdoğan Müslümanların ve İslam'ın umududur. O Kur'an'ın, sünnetin, akidenin, şeriatın ve ahlakın adıyla çalışıyor. O milyarlarca Müslüman için tüm bunları yapıyor, onlara öncülük ediyor. Bunu kim inkar ederse en büyük nankördür. Eğer kim ki Türkiye'nin İslam'a karşı yaptığı büyük hizmetleri inkar ederse karşısında Recep Tayyip Erdoğan'ı bulur. Ona 'terör' dediklerinde 'hayır' diye bağırır, ona 'savaş' dediklerinde 'hayır' diye bağırır. O zalimlere daima 'hayır' der. 70 milyon Türk halkı var ki, İslam aleminin iyiliği için çabalar durur."

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.