NASA sıcaklık konusunda uyardı

NASA sıcaklık konusunda uyardı
NASA'dan yapılan açıklamaya göre, bu yıl sıcaklıkların normal sıcaklık seviyesinin üzerinde olacağını söyledi.

2016 yazında kayıtların tutulmaya başlandığı günden beri en sıcak yazın kapıda olduğu uyarısında bulundu.

 

Belirtilerini Mart ayında vermeye başladığını belirten ABD'li bilim insanları, şimdiye kadarki en sıcak mart olarak kayıtlara geçtiğini kaydetti.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'ne bağlı uzmanlardan Gavin Schmidt, 2016 yazının kayıtların tutulmaya başladığı 1800'lü yıllardan bu yana en sıcak yaz olcağını tahmin ettiğini duyurdu.

Ancak bu yıl, daha mart ve nisan ayından itibaren yükselmeye başlayan sıcaklık değerleri, yaz ve sonrasında insanları nasıl bir havanın beklediğine dair tahmin yapılmasını kolaylaştırdı. NASA bünyesinde çalışmalarını sürdüren bilim insanları, 2016'daki sıcaklıkların kırması beklenen rekor için şimdiden yeterli değerlerin oluştuğunu açıkladı.

SEBEP EL NİNO

ABD'li bilim insanları, sıcaklık değerlerindeki bu ani ve büyük artışları, bütün dünyayı etkisi altına alan küresel atmosfer olayı el Nino'ya bağlıyor.

ABD'li uzmanlara göre, el Nino sadece sıcaklık artışlarından ve kuraklıktan değil, aynı zamanda şiddetli soğuklardan, sel ve fırtına gibi doğal afetlere de sebep olabilir.

El Nino olayının etkisiyle, birbirine yakın coğrafyalarda çok farklı iklim değişikliği yaşanabiliyor.

Diğer yandan, Washington Post gazetesinin konuyla ilişkin haberinde, dünya ülkelerinin dün New York'ta imzaladığı iklim anlaşmasına da atıf yapıldı.

Aralık ayında Paris'te düzenlenen zirvede mutabık kalınan önlemlerin dün resmen kayıtlara geçirildiği anlaşmayla ilgili olarak "Dünyanın da bu önlemleri doğrularcasına tepki gösterdiği" vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.