Suçlu kadın otobüse bomba ihbarı yaptı

Suçlu kadın otobüse bomba ihbarı yaptı
Yolcu otobüsünde polisin uyuşturucu aramsı sırasında yakalanacağını anlayan şahıs, otobüse bomba ihbarı yapınca ortalık karıştı.

Son dönemde ülke genelinde yaşanan terör eylemleri dolayısıyla sıkı güvenlik tedbirleri kapsamında Aydın’ın Efeler ilçesi Umurlu Mahallesi’nde oluşturulan güvenlik noktasında 21 BD 524 plakalı otobüs durduruldu. Diyarbakır’dan Muğla’ya gitmekte olan otobüste yapılan kimlik kontrolünde bir kadının uyuşturucu ticareti yapmak suçundan arandığı tespit edildi. Otobüsteki sorgulama tamamlandıktan sonra araç yoluna devam ederken, gözaltına alınan kadının sorgulaması yapıldı.

ŞÜPHELİNİN BOMBA İHBARI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Bu sırada kadın, otobüste arkasında oturan kişilerin çantasında bomba gördüğünü söylemesi üzerine polis alarma geçti. Efeler’deki bütün ekipler seferber olurken, geçiş güzergahlarında otobüs beklenmeye başlandı. Otobüsün Muğla yolunda görüldüğü bilgisine ulaşan ekipler otobüsün peşine takıldı. Anemon Oteli önündeki güvenlik noktasına yakın bir yerde otobüsün önü kesilerek durduruldu. Yolcuların indirilmesinin ardından otobüs polis kontrolünde boş bir araziye çekildi.

DİDİK DİDİK ARANDI

Bomba ihbarı nedeniyle otobüsün etrafına kimse yaklaştırılmazken, polisler bölgeye gelen bomba uzmanı köpek eşliğinde otobüste arama yaptı. İlk etapta bir şey rastlanmayan otobüsteki bütün valizler indirilirken, bu sefer otobüs içinde ve bagaj bölümünde hem dedektör köpek tarafından hem de polisler tarafından daha detaylı bir arama gerçekleştirildi. Son olarak da valizler tek tek arandıktan sonra ihbarın doğru olmadığı anlaşıldı. Otobüs, işlemlerin tamamlanmasının ardından yaklaşık bir saatlik bir gecikmenin ardından yolcularını da alarak Muğla’ya doğru hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.