Akdoğan: FETÖ, Ergenekon davasını murdar etti

Akdoğan: FETÖ, Ergenekon davasını murdar etti
Yalçın Akdoğan, "Ergenekon davasında bazı suçlular varsa bile Paralel örgüt kurduğu kumpaslarla davayı murdar etti" dedi.

Paralel Yapı ile mücadelede koordinasyonu üstlenen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Yargıtay'ın Ergenekon davasını usul yönünden bozmasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Türkiye'nin darbeci zihniyetten çok çektiğini söyleyen Akdoğan, "AK Parti iktidarı döneminde de bazı hamleler yapmaya çalıştılar. AK Parti her türlü vesayetin karşısında oldu. Askeri vesayet de bunlardan biri." dedi.

Ergenekon davasında ortaya saçılan delillerin gerçeğini ortaya çıkarmanın yargının görevi olduğunu söyleyen Akdoğan, "Biz hükümet olarak bunun arkasında olduk. Ancak Fetullahçı örgüt Ergenekon davasını murdar etti. Sapla samanı birbirine karıştırdı. Adaleti tecelli ettirmek değil birilerini tasfiye etmek ve yerine kendi adamlarını yerleştirmek için uğraştı." dedi.

"GERÇEKLERİ GÖRME İMKANINI ORTADAN KALDIRDILAR"

Paralel Örgüt'ün entrikalar hazırladığını, kumpaslar kurup iftiralar attığını hatırlatan Akdoğan, "Milletin gerçekleri görme imkânını ortadan kaldırdılar. Sonuçta Ergenekon davası, içinde bazı suç ve suçlular olsa da vicdanları yaralayan bir dava haline geldi. Bir yerde 300 tane casus subay olduğu iddia ediliyorsa orada bir oyun oynanıyor demektir." dedi.

"MİLLETİN GERÇEKLERİ ÖĞRENMESİ GEREKİR"

Ergenekon davasının bu noktaya gelmesinde FETÖ'nün parmağı olduğunu hatırlatan Akdoğan, "Yargıtay kararını verdi ancak yasal süreç sonuçlanmış değil. Kamuoyunun bu davaya inancı zedelendi. Ancak ben bağımsız yargının bu gelinen noktada yine de en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Adaletin tecelli etmesi ve milletin gerçekleri öğrenmesi gerekir." dedi.

sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.