Beşiktaş'ın tarihi silüeti ve yurtlar

Beşiktaş'ın tarihi silüeti ve yurtlar
Her yıl binlerce öğrenci üniversite sınavı için ter döküyor. Sınavlardan sonra ise üniversiteyi kazanan öğrencilerde tatlı bir telaş başlıyor.

 Bir yandan kazandığı üniversiteyi merak eden öğrenciler, bir yandan da barınma konusuyla ilgili araştırmalarını yapıyor.

Üniversiteyi kazanan öğrenciler için en önemli konuların başında gelen barınma, öğrencinin okul hayatını da etkiliyor. Öğrenciler yaşadıklar yurtları araştırırken özellikle konfor ve eğlence gibi sosyal imkanlara bakarken, aileler için yurdun güvenliği daha önem arz ediyor. Türkiye'de en fazla üniversitenin olduğu il İstanbul'dur. Her yıl binlerce öğrenci üniversite için İstanbul'a yerleşir. Onlarca üniversitenin olduğu İstanbul'da birçok yurt öğrencilere birbirinden farklı imkanlar sunuyor. İstanbul'un önemli tarihi yapılarından bazılarına ev sahipliği yapan Beşiktaş'ta yurt arıyorsanız, size Türkiye'nin yurt arama sitesi "yurtarama.com"u tavsiye ediyoruz. "İstanbul Beşiktaş’ın tarihi dokusu ve bu tarihi doku arasında kalan yurtlar"ı arıyorsanız internette, "İstanbul Beşiktaş yurtlar", "İstanbul Beşiktaş kız yurtları", "İstanbul Beşiktaş erkek yurtları" şeklinde yapıp arama yapabilirsiniz.

Sınavlarının tamamlanması ve okul kayıtlarının başlamasıyla beraber öğrencilerin ve ailelerini yurt telaşı sarıyor. Aileler çocuklarının güvenle kalacakları, aile ortamını aratmayacak, rahat, konforlu, sağlıklı, ulaşımı kolay yurt arıyor. Özel öğrenci yurtlarının ücretleri sağladıkları imkanlara göre değişiklik gösteriyor. Yurtlar öğrenci alabilmek için farklı hizmetler sunarak birbirleriyle rekabet ediyor. Bazı yurtlar beş yıldızlı otel tarzında hizmet veriyor. Yüzme havuzu, fitness salonu, sinema odası, hamam ve sauna gibi imkanları bile öğrencilerin kullanımına sunan yurtlar bulunuyor.

Yurt seçimi yaparken bazı hususlara dikkat etmek öğrencilere fayda sağlayacaktır. Çünkü yurdun konforu ve üniversiteyle arasındaki ulaşımı öğrencinin okul hayatını etkileyebiliyor.

Üniversiteli öğrenci sayısının en fazla olduğu il olan İstanbul'da çok sayıda devlet ve vakıf üniversitesi bulunuyor. Türkiye'nin en büyük şehri olan İstanbul'da her öğrencinin isteğine cevap verebilecek kız ve erkek yurtları var. İstanbul'un Beşiktaş semtinde yurt arıyorsanız "Beşiktaş'ta yurtlar" için Google'da 'Beşiktaş kız yurtları', 'Beşiktaş erkek yurtları' şeklinde arama yapabilirsiniz. Ancak biz size Türkiye'nin yurt arama servisi "yurtarama.com"u tavsiye ediyoruz. Yurt aramada bir çok aile ve öğrenciye rehber olan 'yurtarama.com'dan istediğiniz şehirde aradığınız özelliklerdeki yurda kolayca ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.