Trabzonspor'a ağır ceza kapıda...

Trabzonspor'a ağır ceza kapıda...
Trabzonspor'a çizgi hakemi Volkan Bayarslan'ı bir taraftarın 89'uncu dakikada saha içinde dövmesi üzerine tatil edilen olaylı Fenerbahçe maçı yüzünden ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği bildirildi.

Sezonun ilk yarısında oynanan Gaziantepspor maçında da yaşanan saha olayları nedeniyle 2 maç ceza alan Trabzonspor, aynı sezon içerisinde benzer eylemlerin gerçekleştirilmesinden dolayı en az 5 maç saha kapatma ve ağır para cezası alabileceği öğrenildi.

Bu sezon iç sahada 2 maç daha oynayacak olan Trabzonspor, verilecek cezaların raha fazla olması durumunda gelecek sezon Akyazı Stadı'nda oynanması beklenen ilk karşılaşmaya taraftarından yoksun çıkacak.

PROVAKASYON İDDİASI

Yaşananların normal bir durum olmadığına dikkat çeken Kulüp Başkanı Muharrem Usta, olayların provokasyon izleri taşıdığını söyledi. Meydana gelen olayların sıradan olmadığını belirten Başkan Muharrem Usta, "Kamera görüntülerinde ciddi bir şekilde tedbir alınmadığını gördüm. Güvenlik güçlerine tedbir alınması için defalarca uyarı yapıldı. Orada ciddi bir engelin ortaya koyulması gerekirdi" dedi.

Bu arada Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun çizgi hakemini dövdüğü için gözaltına alınan 17 yaşındaki O.M.'nin sorgusunda vereceği ifadeyi merakla beklediği öğrenildi.

YILDIRIM'DAN 2'NCİ TATİL

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olayların ardından karşılaşmayı tatil etme kararı alan hakem Bülent Yıldırım, 2 takım arasında 10 Mart 2014 tarihinde Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı da ilk yarının 45 artı 10'uncu dakikasında sahaya yabancı maddeler atılması üzerine müsabakayı tatil etmişti. Pazar akşamı oynanan mücadelede de görev yapan hakem Bülent Yıldırım, Fenerbahçe'nin 4-0 önde götürdüğü maçı 89'uncu dakikada yaşanan olayların ardından maçı tatil etmek zorunda kalmıştı.

OLAYLARA TEPKİ

Yerel gazeteler, tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olayları sert bir şekilde eleştirirken,ortaya çıkan tablonun ise acı ve utanç verici olduğuna vurgu yapıldı. İlkhaber Gazetesi, 'Utanç gecesi, 2007'deki Sivas maçını unutmamıştık, 2013'te yine böyle bir Fenerbahçe maçı yaşamıştık. Sahadaki kötü futbola ve tarihi hezimete mi, yoksa rezaletle dünya ve Türk futbol tarihine geçmemize mi üzülelim?' başlıklarını kullandı. Sonnokta Gazetesi, 'Utanç gecesi, yazıklar olsun!', 'Koca efsane rezil oldu sizinle', 'Eserinizle övünün' ifadelerine yer verdi. Karadeniz Gazetesi ise, 'Sözün bittiği yer', '89'uncu dakikada güvenlik zafiyetinden yararlanan bir taraftar sahaya girip hakem Volkan Bayarslan'a saldırdı. Kaptan Onur ise gecenin finalini acı bir şekilde yaptı' başlıklarıyla haberi okuyucularına aktardı. Günebakış Gazetesi de, 'Trabzon'u yaktılar', 'Rezalet', 'Güvenlik zafiyetinin zirve yaptığı derbide bordo mavili taraftarlar önce deniz tarafındaki tel örgülerin direğini kırdı, ardından da tel örgüleri söktü. Tüm bunlar yaşanırken hiçbir önlemin alınmaması kafaları karıştırdı' başlıklarıyla maçı yorumladı. Taka Gazetesi, 'Penaltı yok, dayak var', 'Sezon başından beri Trabzonspor'u köşeye sıkıştıran ve Fenerbahçe maçında da yüzde bin penaltıyı vermeyen ilave yardımcı hakem taraftarın gazabına uğradı' ifadeleriyle haberi manşetine taşıdı. Ekspres Gazetesi ise, 'Çok acı', 'Trabzon bu değil.. İhtilal yapan şehrin görüntüsü bu değil.. Trabzonspor bu hiç değil' başlıklarını kullandı.

(Fotomaç)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.