Papa Benecdict: Ahlaksızlığın nedeni Laiklik

Papa Benecdict: Ahlaksızlığın nedeni Laiklik
Papa 16’ncı Benedict’in Avrupa’da artan ahlaksızlığın nedeni olarak “Laiklik”i hedef gösterdiği kaydedildi.​

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın, Laiklik açıklaması tartışılmaya devam ediyor. Ülkemizde önemli bir kesim artan ahlaki yozlaşmayı Türkiye’deki “Laik” yönetim tarzına bağlıyor.

Birbiri ardına patlak veren skandallar ile Meclis Başkanı Kahraman’ın açıklamaları Papa 16’ncı Benedict’in önceki yıllardaki “Laiklik” eleştirilerini akıllara getirdi.

Papa Benedict, Amerikalı 9 kardinal ve 350 rahibe hitaben yaptığı konuşmada laiklik uyarısı yapmıştı.
Avrupa’nın kendisine bu konuda Amerika’yı örnek alması gerektiğini aksi halde tehlikeli bir gidişe doğru ilerlediğini söyleyen Papa, “Avrupa’da sanki Tanrı yokmuş gibi hayatımızın her alanından dini çıkarmak için adımlar atılıyor. Bunun adına da laiklik deniyor. Bu çok tehlikeli ve din karşıtı bir laiklik anlayışıdır. Buna karşı var gücümüzle savaş vermek zorundayız. Amerikan tarzı laiklik bu konuda anahtar olabilir. Buna pozitif laiklik diyebiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

LAİKLİK TANRIDAN UZAKLAŞTIRIYOR

Laiklik ve materyalizmin modern dünyanın en önemli tehditleri olduğunu savunan Papa, “Eğer bunları pasif bir şekilde kabul edersek o zaman Tanrı’dan uzaklaşırız.” ifadelerine yer vermişti.

Yine yüzde 90’ı Katolik Hıristiyan olan Hırvatistan’ı ziyaret eden Papa 16’ncı Benedikt, aile kurumunu tehdit eden zihniyetlere karşı çıkması için halka çağrıda bulunarak aile kurumunun laik düşünce yapısından dolayı büyük yara aldığını söyledi.

Başkent Zagreb hipodromunda 300 bini aşkın kişiye konuşan Papa “Laik düşünce yapısı çiftlerin evlenmeden birlikte yaşamalarına sebep oluyor. Katolik değerlerine aykırı olan bu durumu bırakın, evlenin ve çocuk yapın” açıklamasında bulunmuştu.

Papa, Hırvatistan'da ve diğer Avrupa ülkelerinde, gençlerin git gide kilisenin aile ve cinsellik ile ilgili kurallarından uzaklaştığını, bunun neticesinde ailelerin parçalanıp dağıldığını belirtti. Modern dünyaya ilişkin olarak Papa, "Artık kimse uzun süren birliktelikler (evlilik) kurmuyor, paylaşımcı olmuyor ve hayata önem vermiyor. İşte bu zihniyete karşı çıkmamız gerekiyor" diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum