Ahmet Faruk Ünsal'dan yeni "açılım" çağrısı

Ahmet Faruk Ünsal'dan yeni "açılım" çağrısı
AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen ve eşi de AK Parti kurucularından olan Mazlum-Der Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, PKK'yla silahlı mücadeleyi "cehenneme gidilecek yol" olarak değerlendirip, açılım sürecinin yeniden başlatılmasını istedi.

AK Parti'ye yakın STK'lardan yeni "açılım" çağrıları yükselmeye başlaması, bölücü terör örgütü PKK'ya yeni tavizler verileceği endişesi oluştururken, tepkiyle karşılanıyor.

Şimdi de Mazlum-Der, yeni bir çözüm süreci başlatılmasını istedi.

Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES), TBMM’deki tüm partilere seslenerek, "silahların susturulması ve yeni çözüm sürecinin başlatılmasını" istemişti.

AK Parti 22. dönem Adıyaman milletvekili ve İHH mütevelli heyet üyesi Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, TÜSES'in bu çağrısına tam destek vererek, "çözüm sürecine dönülmeli" dedi.

Ünsal, TSK'nın PKK'ya karşı yürüttüğü silahlı mücadeleyle ilgili "Bu yolla cehenneme gidilebileceği görülmüştür" yorumunda bulundu.

AK PARTİ KURUCUSUNUN EŞİ

Eşi Fatma Bostan Ünsal AK Parti'nin kurucularından olan Ahmet Faruk Ünsal, Yeni Yüzyıl adlı liberal gazeteye yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"TÜSES’in bu açıklaması ile intikam çığlıklarının atıldığı bu dönemde vicdanın, aklın sesini duymak en azından umut ışığı olduğuna dair kanaatimizi pekiştirdi. İçimizi rahatlattı. Evet, katılıyoruz 30-35 sene denenmiş şiddet yöntemleri ile çözülmediği kanıtlanmış. Bu yolla cehenneme gidilebileceği görülmüştür. Hataların yeniden yapılmadığı bir özeleştiri ile yeni müzakere sürecinin yapılmasın biz de istiyoruz. Buna kafa yorulmalı. Doğal olarak bunu için ilk önce ateşkes yapılmalı. Eğer ateşkes başlarsa çözüm süreci devam eder. Çözüm sürecine dönülsün."

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum