14 yıldır eylem planlayan terörist öldürüldü

14 yıldır eylem planlayan terörist öldürüldü
Operasyon bölgesinde hendekler kazıp, barikatlar oluşturan teröristlere darbe üstüne darbe indiren güvenlik güçleri, kırsal alanda da teröristlere ağır hasarlar veriyor.

Yaklaşık bir aydır kent merkezi ve kırsal alanda terör örgütüne yönelik operasyon yürüten güvenlik  güçleri, aralarında örgütün sözde sorumlularının da bulunduğu 8 teröristi etkisiz  hale getirdi. Operasyonlarda, İçişleri Bakanlığınca "yeşil" kategoride aranan ve  başlarına 1 milyon lira ödül konulan PKK'nın sözde "Erzurum bölge sorumlusu"  Mehmet Hayme sağ, "Garzan eyalet sorumlusu" Cemil Ateş de ölü ele geçirildi.
  
27 Temmuz'da Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit edilmesi ve Varto ilçesinde "sözde özerklik" ilan  edilmesiyle kritik ve ekonomik tesislere yönelik saldırıları koordine ettiği  belirlenen Hayme'nin 14 yıldır terör örgütünün eylemlerini planladığı ortaya  çıktı.
 
Hayme, 6 Nisan'da 49. Komando Tugay Komutan Yardımcılığı ve Muş İl  Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerce Varto ilçesine bağlı Teknedüzü köyü  kırsalında düzenlenen "Şehit Piyade Uzman Çavuş Suat Ocak-56" isimli operasyonda  bir kadının evinin yanındaki boş ahırda (üzerine kilit vurulmuş şekilde) el  bombası, telsiz, mühimmat ve teçhizatlı olarak sağ yakalandı.
 
Hasköy ilçesinin Büvetli köyü kırsalında 13 Nisan'daki operasyonda da  sözde "Garzan eyalet sorumlusu Hemgin Koçer" kod adlı Cemil Ateş ölü, bir  terörist de sağ ele geçirildi. PKK'ya yönelik yürütülen etkili operasyonlar,  örgütün Muş'taki lojistik gücünü de zayıflattı.
 
 4 ton patlayıcı malzemesi bulundu
 
Operasyonlarda teröristlerce kullanılan sığınak ve barikatlar da  bulunarak imha edildi. Güvenlik güçleri, arama faaliyetlerinde patlayıcı  yapımında kullanılan 4 ton amonyum nitrat, RPG-7 roketatar, M-16 tüfek, 2 anti  tank silahı, 4 kalaşnikof piyade tüfeği, 12 el bombası ve çok sayıda mühimmat,  gıda, giyim ve yaşam malzemesi ele geçirdi.
 
Ankara'da eylem yapacaktı
 
PKK'nın sözde sivil savunma birlikleri üyesi Özcan A. da Ankara'da  terör eylemi düzenlemek üzere yola çıktığı esnada Muş Emniyet Müdürlüğü Terörle  Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 14 Nisan'da düzenlenen operasyonla yakalandı.
 
Yüksekova'daki barikatların kurulmasından sorumlu olduğu ileri sürülen  ve hakkında 20 suçtan arama kararı bulunan Özcan A, çıkarıldığı mahkemece  tutuklandı.
 
Bölücü terör örgütü PKK/KCK adına "canlı bomba" eylemi yapabileceği  istihbaratı alınan biri kadın 2 kişi de Diyarbakır'dan batı illerine gitmek  isterken güvenlik güçlerinin takibi sonucu yakalandı.
 
Ayrıca, izinsiz gösterilere katılarak, terör örgütü propagandası  yaptığı ve basit yaralama suçlarından yargılandığı davada 4 yıl 8 ay hapis  cezasına çarptırılan kadın öğretmen de Muş'ta tutuklandı. Sosyal medya üzerinden  terör örgütü propagandası yaptığı belirlenen Hasköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde  teknisyen yardımcısı Ersin Ö. mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı,  şüpheli açığa alındı.
 
 Kentte, nisan ayı içerisinde düzenlenen operasyonlarda "Terör örgütü  üyesi olmak" ve "Örgüte yardım ve yataklık yapmak" suçundan gözaltına alınan 54  kişiden, Bulanık Belediye Başkanı Figen Yaşar ve PKK'nın sözde Erzurum bölge  sorumlusu Hayme'yi ahıra saklayan kadının da aralarında bulunduğu 25'i  tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum