Şehidin yürek burkan vasiyeti

Şehidin yürek burkan vasiyeti
Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Giresunlu Uzman Çavuş Süleyman Kul’un yürek burkan vasiyeti ortaya çıktı.

Kul vasiyetinde defnedileceği yeri ve kişisel silahını kime bıraktığını belirtirken, yayla yolu üzerine bir çeşme yapılmasını, ailesinin ve kardeşlerinin üzülüp isyan etmemesini istedi. Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Giresunlu Uzman Çavuş Süleyman Kul’un şehit olmadan önce duygulandıran bir vasiyet bıraktığı ortaya çıktı. Şehidin bıraktığı vasiyet mektubu şöyle: 

“Eğer şehit olursam kanlı bedenimi doğup büyüdüğüm Sınır köyü Pelitlik Mahallesi'ndeki köy evimizin önüne koyun. Yaylaya giden yolun kenarına bir çeşme yapılsın istiyorum. ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ çeşmesi olsun adı. ‘Silah namustur’ Ali Kul abim; zati tabancamı taşıma veya bulundurma ruhsatı ile kendi şahsına al. (Sarsılmaz T1102-15T01303 seri no’lu silah). O artık senin namusun olacak. Canım annem ve babam, can ciğer kardeşlerim üzülüp isyan etmeyin sakın. Sadece başucumda sağ elinizle bozkurt yapın. Çünkü Süleyman kimseye esir olmadı. Bozkurt yaparak hür yaşadı ve adam gibi ölecek.”

10-035.jpg

ŞEHİT ARKADAŞI İÇİN ANT İÇMİŞTİ

Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan hemşehrisi Uzman Çavuş Bekir Kelleci’nin 3 hafta önceki cenaze namazına katılarak tabutu başından ayrılmayan Süleyman Kul, resmini bir an olsun elinden düşürmemiş ve gözyaşlarına boğulmuştu. Giresun’un son şehidi Uzman Çavuş Süleyman Kul, vasiyetini de yazdığı ve yanından ayırmadığı defterine o anki duygularını paylaşarak ant içmişti. Şehit Uzman Çavuş Süleyman Kul defterine, “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Bekir Kelleci. Seni toprağa verdik ya devrem, senin kanın bu toprağa düştü ya hani. Yemin olsun ki, bu toprak için, kanın için çooooookkk kan dökülecek” yazmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.