Polisin Ekrem Dumanlı itirafı

Polisin Ekrem Dumanlı itirafı
FETÖ polisleri, bir dosya hakkında şikayet eden Ekrem Dumanlı’ya ayrıcalık yaptıklarını itiraf etti.

Zaman gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni kaçak Ekrem Dumanlı'ya yapılan ayrıcalık detayları ortaya çıktı. FETÖ'ye bağlı polislerin, Dumanlı'nın ayağına gidip ifade aldıklarını itiraf etmeleri iddianamede yer aldı.

Emre Uslu'nun 6 gazeteci hakkında yaptığı suç duyurusuyla ilgili dosyaya Ekrem Dumanlı da şikayetçi olarak eklendi. Bunun üzerine de Organize Şube'den 2 polis memurunun Ekrem Dumanlı ve Zaman'da çalışan Abdülkerim Balcı'nın ayağına gidilerek ifade aldıkları tespit edildi. İfadeyi alan polis memurları Ahmet Üzümcü ve Samed Arıkan'ın ifadeyi almalarından sonra tutanağa ifade aldıkları yer kısmını boş bıraktıkları belirlendi. İddianamede, Dumanlı'ya özel ifade alma işlemi şöyle anlatıldı. 3 Aralık 2013 tarihinde saat 14.30'da Dumanlı'nın ifadesine başlandı.

BİRİ HATIRLAYAMADI!

İfade işlemi yarım saat sürdü. İfadeyi alan polislerden Ahmet Üzümcü'nün telefonunun yapılan incelemelerde ifadenin alındığı tarih ve saat aralığında Zaman Gazetesi'nin karşısındaki Airport AVM'den sinyal verdiği tespit edildi. İfadeyi alan polis memurlarından Ahmet Üzümcü'de savcılığa verdiği ifadesinde, Dumanlı'nın ayağına giderek ifadeyi Zaman Gazetesi'nde aldıklarını doğruladı. İfadeye katılan diğer polis memuru Samed Arıkan ise savcılık sorgusunda, Ekrem Dumanlı ve Abdülkerim Balcı'nın ifadesini nerede aldığını hatırlamadığını söyledi.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.