Komünist Venezuela'da iş günü 2'ye düştü

Komünist Venezuela'da iş günü 2'ye düştü
Komünist ülke Venezuela'da ekonomik kriz nedeniyle ülke genelindeki iş günü 2'ye düşürüldü.

Kuraklık nedeniyle barajlardaki su seviyesinin tarihi seviyelere düştüğü Venezuela'da hükümet, kamu çalışanlarının kriz çözülene kadar sadece Pazartesi ve Salı günleri işe gideceğini bildirdi.

Bu yıl yüzde 481 oranında bir enflasyonla mücadele eden Venezuela için gelecek yıl enflasyonun yüzde 1642 oranında olacağı ifade edilmişti.

TATİL YAPARAK TÜKETİMİ AZALTACAKLAR

BBC Türkçe'de yeralan habere göre, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yardımcısı Aristobulo Isturiz yaptığı açıklamada "Devamlılığı şart olan görevler dışında kalan kamu çalışanları Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri çalışmayacak" dedi.

Maduro yönetimi, bir yandan kamu çalışanlarına tatil vererek elektrik tüketimini azaltmayı amaçlarken diğer yandan da günlük elektrik kesintileri uygulamasına gidiyor. Ülkede her hane günde 4 saat elektrik kesintisi yaşıyor.

Daha önce alınan bir diğer kararla, hem kamu hem de özel sektör çalışanlarına Cuma günü tatil verilmişti.

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNİN AÇIK KALMA SÜRESİ KISALTILDI

Ülkedeki alışveriş merkezlerinin de açık kalma süresi kısaltılmış durumda. Ayırca işletmelere jeneratörlerle kendi elektriklerini üretmeleri yönünde çağrılar da yapılıyor.

Yağmurların geri dönmesiyle krizin de sonlanacağını savunan Maduro uluslararası toplumdan da yardım istiyor.

ULUSLARARASI YARDIM TALEBİ

"Yaşanan sıkıntıları çözebilmek için uluslararası toplumdan hem teknik düzeyde hem de mali yardım talep ediyoruz" diyen Maduro, Venezuela'nın kendi imkanlarıyla krizi yönetmeye çalıştığını söylüyor.

İKTİDAR BAŞARISIZ

Ancak muhalefet ve iş çevreleri, elektrik krizinin basit bir hava olayından kaynaklanmadığını iktidarın ekonomi yönetiminin başarısız olduğunu savunuyor. Venezuela ekonomisi temel ihracat ürünü petrolün fiyatında geçen yıldan bu yana yaşanan sert düşüş nedeniyle krize girmiş durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.