Olimpiyatlarda geri sayım başladı

Olimpiyatlarda geri sayım başladı
Dünyanın en çok izlenen spor organizasyonları arasında yer alan Yaz Olimpiyat Oyunları, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 100 gün sonra başlayacak.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek Yaz Olimpiyat Oyunları'nın başlamasına 100 gün kaldı.

Rio de Janeiro'nun 4 farklı bölgesinde (Deodoro, Barra, Copacabana ve Maracana) 17 gün sürecek oyunlara 206 ülke katılacak. Güney Amerika'da ilk kez düzenlenecek organizasyonda, 42 spor dalında 4 bin 924 madalya sahiplerini bulacak.

Olimpiyatlarda 10 bin 500 sporcunun yanı sıra 50 bini gönüllü olmak üzere yaklaşık 140 bin görevli yer alacak. Türkiye, kota mücadelelerinin devam ettiği olimpiyatlara paralimpik branşı da dahil olmak üzere 100'ün üzerinde sporcuyla katılacak.

Bilet satışlarında azalma

Zika virüsü ve ülkedeki ekonomik istikrarsızlık gibi durumlar nedeniyle biletlerin önceki oyunlara göre daha düşük oranda satıldığı belirtiliyor. Satışa çıkan 7,5 milyon biletin yüzde 60'ı tükenirken, organizasyon yetkilileri, Brezilyalı sporseverlerin kültürel alışkanlığı nedeniyle oyunların yaklaşmasına kısa süre kaldığında biletlerin tamamının satılacağını ifade ediyor.

Neymar ve Bolt da yer alacak

Brezilya Milli Futbol Takımı'nın yıldızı Neymar, Jamaikalı dünyaca ünlü kısa mesafe koşucusu Usain Bolt ve kadrosunda birçok all-star oyuncuyu barındıran ABD Milli Basketbol Takımı'nın olimpiyat oyunlarında göstereceği performans merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.