Kamboçya'da feci kaza: 70 yaralı

Kamboçya'da feci kaza: 70 yaralı
Kamboçya'da konfeksiyon işçilerini taşıyan kamyon devrildi. 70 işçi yaralandı.

Kampong Chhnang'a giden kamyonun, Kampong Speu eyaletinde devrildiği kazada 70 işçi yaralanırken, 3'ünün tedavi altına alındığı açıklandı.
 
Açıklamada, yaralılara ve ailelerine geçmiş olsun dileğinde bulunuldu ve en kısa sürede iyileşmeleri temennisi dile getirildi.
 
Kamboçya'da Kampong Speu eyaletinde ocak ayında konfeksiyon işçilerini taşıyan iki kamyonun çarpışması sonucu 5 kişi hayatını kaybetmiş, 65 işçi yaralanmıştı.
 
İşçilerin üstü açık kamyon veya pikaplarda taşınmasına çok sık rastlanan Kamboçya'da en büyük gelir kaynağı olan konfeksiyon sektöründe 700 binden fazla işçi çalışıyor. Konfeksiyon sektörü, uzun çalışma saatleri ve sağlıksız çalışma koşulları nedeniyle sıklıkla insan hakları örgütlerinin eleştirisine hedef oluyor.
 
Ülke genelindeki 700 konfeksiyon ve ayakkabı fabrikasından geçen yıl ABD ve Avrupa'ya 6 milyar dolar değerinde ihracat yapılmıştı.
 
Trafik kazaları, Kamboçya'da en önemli ölüm sebeplerinden biri kabul ediliyor. Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre, ülkede 2014'te trafik kazaları nedeniyle 2 binden fazla kişi yaşamını yitirdi
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.