PrimeTrade grafikleri ve teknik analizi

PrimeTrade grafikleri ve teknik analizi
Sermaye piyasalarının analizi, en etkili şekilde kazanç fırsatı elde etme yolunu sunan bir stratejiyle birlikte bir varlığın temelinin sağlam bir şekilde anlaşılmasını gerektirir.

Bir varlığın gelecekte nereye hareket edeceğinden haberdar olmanın en iyi yollarından biri temel analizi teknik analizle birleştirmektir.

Teknik analiz geçmişteki fiyat hareketinin çalışmasıdır. Yeni bilgiler çıktığında fiyat, bir sonraki yeni bilgi parçası çıkana kadar yeni bir dengeye doğru hareket eder. Fiyat hareketleri bilgilere ve aynı zamanda insan duygularında teknik analize zemin oluşturan sık yaşanan değişikliklere bağlıdır. Web sitelerini ziyaret ederek Primetrade grafikleri ve teknik analizi bölümünden bu konuyla ilgili daha fazla şey okuyabilirsiniz.

Teknik analizin temelleri bir varlığa ya da menkul değere olan arz ve talebe bağlıdır. Arz ve talebi izlemenin en iyi yollarından biri destek ve direnç seviyelerini değerlendirmektir. Destek bir varlığın fiyatına olan talep olarak tanımlanır ve genellikle fiyatların taban yaparken zor zaman geçirdiği bir seviyedir. Direnç ise arzın hazırda mevcut olduğu ve genellikle fiyatların yukarı doğru hareket ederken zor zaman geçirdiği bir seviyedir. 

Destek ve direnci ölçmenin en yaygın yollarından biri geçmişteki fiyat hareketiyle ilişkili trend çizgilerini kullanmaktır.  Trend çizgisi iki veya daha fazla fiyatı birleştirir ve destek veya direnç sayılan bir çizgi eğimi oluşturur. Destek çizgisi ise iki veya daha fazla fiyatın inişlerini birbirine bağlar ve genellikle yukarı doğru eğimlidir. Destek veya direnç çizgilerinin yatay olduğu birçok zaman da vardır. Primetrade teknik analiz grafikleri ve teknik analizinde hem kişiselleştirilmiş hem de yatay trend çizgisi özellikleri bulunmaktadır.

Destek ve direnç seviyelerini değerlendirmenin başka bir yolu da hareketli ortalamaları kullanmaktır. Hareketli ortalama belirli bir dönemin zamanla değişen ortalamasıdır. Örneğin, 5 günlük bir hareketli ortalama o dönemin ilk 5 gününü ortalayarak hesaplanır. 6. günde, hareketli ortalamanın ilk günü düşerek yeni bir hareketli ortalama oluşturur. 

Bir dönemin ortalaması hem destek hem de direnç olarak kullanılabilir. Hareketli ortalama ne kadar uzun olursa o kadar çok dönem içerir ve dolayısıyla destek ve direnç seviyelerini oluşturmaya daha uygun hale gelir.  Primetrade grafikleri ve teknik analizi bölümünde kişiselleştirilmiş hareketli ortalamaları oluşturma özellikleri bulunmaktadır.

Destek ve direnç seviyeleri bir ticarete girmenize ve aynı zamanda bir işlemden kar potansiyeli elde etmenize veya zararınızı durdurmanıza yardımcı olmak adına kullanılabilir. Fiyatlar destek veya dirence ilerlediğinde genellikle bu seviyeleri bir çıkış yakalama stratejisi kullanarak işleme girmek ya da kötü işlemden zararı durdurmak için mükemmel bölgeler yapan kırılma yönünde ilerlerler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.