İlber Ortaylı yobaz mı?

İlber Ortaylı yobaz mı?
TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a “Laiklik” açıklamasının ardından küfür ve hakarete varan saldırılar devam ediyor.

Kahraman’a olan tepkilerin asıl nedeninin ise İslamcı kimliği ile Milli Görüş, Milli Türk Talebe Birliği ve Birlik Vakfı’na dayanan geçmişiyle ilgili olduğu belirtiliyor. Zira İsmail Kahraman’ın açıklamalarının daha sertini geçmişte pek çok bilim adamının dile getirdiği kaydediliyor. 

Örneğin Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın, “Tarihin İzinde” isimli kitabının “Yahudilikte ve Müslümanlıkta Laiklik Reçetesi Olmaz” bölümünde aynen şöyle yazıyor:

“Din ile devletin ayrılması Yahudilik ve Müslümanlıkta imkânsızdır. Çünkü her iki din, insanların yirmi dört saatini ayarlar. Sadece devletle olan ilişkilerini değil özel hayatlarını, nasıl yiyip içeceklerini, nasıl temizleneceklerini, karı-koca arasındaki ilişkiyi ve tabii ki devletle olan ilişkiyi belirler.”

videogaleri.gif

Ortaylı, İslam’ın özel hayatı düzenlediği gibi kamusal hayatı da düzenlediğini, aynı eserinde:

“Müslümanlık ve Yahudilikte vahiy kamusal ve özel hayatı düzenler; bu nedenle devletle dinin ayrılışının teorik reçeteleri yoktur. ifadeleriyle vurguluyor.

TBMM Başkanı Kahraman’a, her türlü hakaret eşliğinde “Yobaz” diyen çevrelerin; Bilkent, Galatasaray, Cambridge, Oxford, Princeton ve daha pek çok üniversitede öğretim üyeliği yapmış olan Türk Tarih Profesörü Prof. Dr. İlber Ortaylı gibi bir “Bilim Adamına” ne diyecekleri merak ediliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.