Kurt: Ben o tankı çalıştırırım, indiririm

Kurt: Ben o tankı çalıştırırım, indiririm
Kıbrıs Barış harekatında tankı Beşparmak Dağlarına çıkaran Kurt, "O gün gelse ben o tankı çalıştırırım, indiririm, Kandil'e de giderim." dedi.

 

Kıbrıs Barış Harekatı'nda Beşparmak Dağlarının zirvesine Türk ordusunun tankını çıkaran Abdülkadir Kurt, 42 yıl sonra tankın bulunduğu yere gitti. Kurt, "Allah o günü getirmesin. O gün gelse ben o tankı çalıştırırım, indiririm, Kandil'e de giderim. Yerle bir de ederim." dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı esnasında Beşparmak Dağlarında 2 Ağustos 1974'te yapılan Lapta muhaberelerinde Rumlar tarafından pusuya düşürülen tanklardan biri dağın zirvesinde kalmıştı. Tank mürettebatından er Abdülkadir Kurt, Beş Parmak Dağlarına çıkardığı tankın bulunduğu yere 42 yıl sonra ilk kez gitti.

Abdülkadir Kurt, şöyle konuştu:

"Bu tank bizim şerefimizdir. 42 yıldır ilk defa geliyorum. Benim tankım en öndeydi. Yol yoktu. Paletler bazı yerlerde uçurumdan gidiyordu. Rumlar bizim etrafımızı sardı. Her tarafta ateş vardı. Sonra Rumları püskürttük. Onların cephanesini de imha ettik. Allah bize güç verdi, cesaret verdi. Şimdi geldiğimde de gurur duydum, sevinçliydim, duygulandım."

Rumların bölgeye çok sayıda mayın döşediğini anlatan Kurt, "Biz de bilmiyorduk, ilerliyorduk. Aniden tank mayına çarptı. Tank mayına çarptığı zaman biz tankın içinde mahsur kaldık. Ayağım yaralandı. Rumların saldırılarına maruz kalıyorduk. Tankın içinden 6 saate yakın çarpıştık. Biz de 'Ya şehid oluruz ya kazanırız' diyerek savaştık." ifadesini kullandı.

1461854366748.jpg

"O GÜN GELSE, BEN O TANKI ÇALIŞTIRIRIM, İNDİRİRİM"

Abdülkadir Kurt, kendisine yıllardır 'Sen o tankı indirebilir misin?' sorusunun sorulduğunu belirterek "Allah o günü getirmesin. O gün gelse ben o tankı çalıştırırım, indiririm, Kandil'e de giderim. Yerle bir de ederim." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum