Obama'nın duruşuna skandal benzetme

Obama'nın duruşuna skandal benzetme
Obama ve eşinin, Birleşik Krallık'a ziyaretinde çekilen fotoğraflar sosyal medyaya malzeme oldu.

 

 

Görev süresinin sonuna gelen ABD Başkanı Barack Obama’nın, Kraliçe’nin doğum günü nedeniyle gerçekleştirdiği İngiltere ziyaretinde objektifler, o anlara tanıklık etti. Artık "Topal Ördek" olan Obama, Kraliçe'ye saygıda kusur etmedi. O  kareler  sosyal medyanın diline düşünce, komik olduğu kadar iğneleyici yorumlar da birbirini kovaladı. 

ABD Başkanı Barack Obama'yı bizzat Kraliçe Elizabeth ile Prens Philip karşıladı. Obama Çiftinin Kraliçe ve Prens’in karşısındaki duruş ve tavırları ise sosyal medyada alay konusu oldu. "Efendi-Köle" pozu diye yazanlar bile çıktı. 

Obama Çifti için Windsor Kalesi'nde verilen öğle yemeği öncesinde samimi görüntüler verdi. Kraliçe ile Obama, ayaküstü yaptıkları kısa sohbetin ardından yanlarında Michelle Obama ve Kral Philippe olduğu halde bir süre yürüdü. Fotoğrafta Obama çiftinin ellerini önde bağladıkları görülüyor. İngiltere’nin Amerika üzerindeki hegemonyasına bir atıf olarak yorumlanan bu görüntüler, iki ülke arasındaki tarihi derin ilişkiyi de ortaya koymuş oldu. 

Obama’nın fotoğraflarda son derece saygılı davrandığı sosyal medya kullanıcılarının gözünde kaçmadı ve “efendi-köle” diyalektiği yorumları yapıldı. Kraliçe’nin Obama Çiftine bakışındaki mağrur ifade ve Prens Philip’in ellerini arkasında birleştirerek ikiliden biraz daha uzakta durması İngilizlerin Amerikalılara bakışının resmi olarak yorumlandı. Kraliçe ve Prensin böyle davranmasının bir diğer sebebi olarak; Obama’nın görev süresinin sonuna gelmiş olması gösterildi. 

Kasım ayında başkanlık süresi dolan Obama’nın son resmi ziyaretinde sadece bu kareler değil, Prens William’la birlikte akşam yemeğinde çekilen ve bir vazo ile sansürlenen tablo damgasını vurmuştu. İngiliz Daily Mail gazetesi haberi “skandal son anda önlendi” şeklinde duyurdu. Prens William ve Düşes Kate’in salonlarının duvarında asılı olan resmin adında "negro-zenci" sözcüğünü fark eden asistan, tablonun üzerindeki isim etiketini hemen kaldırdı ve tablonun önüne saksı yerleştirildi.

Bir başka önemli olay ise; aynı akşam Barack Obama’nın Prens George ile tanıştığı anlarda yaşandı. Bornozu ve pijamalarıyla Obama'yı karşılayan küçük Prens'in bu fotoğrafı da sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girmişti.

06d88a92d4bffbc8714f14bdd3056397_adsiz2png.png93fe27fba7ca2fa834977f4fcb572acf_2png.pnge530798a01eb3d4f50560f6d59918ec1_adsiz1png.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum