ABD’den bir Rus tacizi açıklaması daha!

ABD’den bir Rus tacizi açıklaması daha!
ABD ve Rusya arasında yeni bir kriz daha yaşandı. ABD Savunma Bakanlığı, Baltık denizinde yaşanan olayı açıkladı.

Baltık Denizi’nde uluslararası suluarda, bir Rus jetinin Amerikan keşif uçağını taciz ettiğini duyurdu.
 
PENTAGON SÖZCÜSÜ AÇIKLADI

Pentagon sözcülerinden Laura Seal tarafından AA'ya gönderilen yazılı açıklamada, "29 Nisan'da Baltık Denizi'nde uluslararası sularda rutin rotasında seyreden bir Amerikan RC-135 uçağı, bir Rus SU-27 savaş uçağı tarafından güvenlik ve profesyonellik kurallarına uymayan bir şekilde taciz edildi" ifadeleri kullanıldı.

7,5 METRE KADAR YAKLAŞMIŞ

Açıklamada Rus jetinin, Amerikan uçağına 7,5 metre kadar yaklaştığı kaydedildi.

Seal, açıklamasında Rus savaş uçaklarının bölgede sebep olduğu olayların sondönemde arttığını ve bu durumdan endişe duyduklarını dile getirdi. Seal, herhangi bir Amerikan savaş uçağının Baltık'ta Rus hava sahasına girmediğini ve tüm operasyonlarını uluslararası hava sahasında gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi.

Açıklamasının sonunda Seal, "En önemlisi, tek bir pilotun bu tür güvenlik ve profesyonellik kurallarına uymayan bir eyleminin, ülkeler arasında gereksiz bir şekilde tansiyonu yükseltme potansiyeli taşımasıdır" ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCEDE YAŞANMIŞTI

Birkaç hafta önce de yine Baltık Denizi'nde seyreden Amerikan destroyeri USS Donald Cook, Rus jetleri tarafından taciz edilmişti. Olayın ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Rus savaş uçağını vurabilirdik" açıklamasını yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.