PKK’nın elebaşları için cenaze oyunu

PKK’nın elebaşları için cenaze oyunu
Bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyonlar devam ederken, hainlerin oyunları tükenmek bilmiyor. Şimdi de PKK leşleri için bir cenaze oyunu içindeler.

 Operasyonlar kapsamında öldürülen teröristlerin tanınmayacak haldeki cesetleri terörist yakınlarına veren hainler, böylelikle halkı tahrik etmeye çalışıyor. Bebek katili terör örgütünün son yalanı Mehmet Hayme’nin sağ yakalanmasıyla çöktü.

Bölücü terör örgütü, bölge insanını devlete karşı kışkırtmak için akıl almaz oyunlar sahneliyor. Muş’un Varto ilçesine bağlı Teknedüzü köyü ve kırsalında 6 Nisan’da 49’uncu Komando Tugay Komutan Yardımcılığı ve Muş İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerce düzenlenen “Şehit Piyade Uzman Çavuş Suat Ocak-56” adlı operasyonda sağ yakalanan ve başına 1 milyon lira ödül konulan PKK’lı terörist Mehmet Hayme ile ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Dönemin Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği ile Bingöl İl Jandarma Komutanlığı arasındaki yazışmalarda, PKK’lı Hayme’nin daha önce iki çatışmada öldürüldüğü belirtilerek ailesine 2 cenaze verildiği anlaşıldı. Buna göre Bingöl Yedisu kırsalında 2001’de çıkan ve 20 PKK’lının öldürüldüğü çatışmada etkisiz hale 

screen-shot-2016-04-30-at-07_30_44.png

getirilenlerden birinin, 1999’da 17 yaşındayken örgüte katılan Mehmet Hayme olduğu belirtilerek ailesine bir cenaze teslim edildi. 

BİLMECEYE DÖNÜŞTÜ

Aile teşhis yapmadan cenazeyi Diyarbakır’da defnettikten 6 ay sonra Hayme’nin çatışmadan sağ çıktığı belirlendi.  Aynı durumun 3 Şubat 2008’de de meydana geldiği yazışmalarda ortaya çıktı. Bingöl’de öldürülen 10 PKK’lıdan birinin Mehmet Hayme olduğu bildirilince, baba Şafi Hayme oğlunun cenazesini teşhise gitti. Tanınmayacak haldeki cesetlerden birini oğluna benzeten Şafi Hayme o cenazeyi de Diyarbakır’a getirerek daha önce defnettiği diğer cenazenin yanına toprağa verdi. Ancak, bu kez 3 ay sonra ikinci kez Mehmet Hayme denilerek aileye verilen cenazenin de Hayme’ye ait olmadığı ve kırsalda “Devrem-Deniz” kod adı ile faaliyetlerini yürüttüğü ortaya çıktı.

GÖMÜLEN SURİYELİ TERÖRİSTMİŞ

 DBP Diyarbakır il yönetiminde görev yapan baba Şafi Hayme olayı doğrulayarak, daha önce kendisine 2 cenazenin de DNA testlerinin yapılmadan verildiğini, ancak iki olaydan kısa bir süre sonra oğlunun yaşadığının ortaya çıktığını ifade etti. Baba Hayme, oğlu denilerek kendisine verilen cenazelerden birinin halen sahipsiz olduğunu, diğerinin ise Suriye uyruklu bir PKK’lıya ait olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Oğlunun 6 Nisan’da sağ yakalandığını bildiren baba Şafi Hayme, Sincan Cezaevi’ne gönderilen oğlu ile görüştüğünü kaydetti. Örgütün Hayme olayındaki taktiğini zaman zaman kullandığı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.