Barack Obama veda etti

Barack Obama veda etti
Beyaz Saray Muhabirleri Derneği’nin geleneksel yemeğine başkan olarak son kez katılan ABD Başkanı son sözünde "Obama kaçar" dedi.

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği’nin geleneksel yemeğine başkan olarak son kez katılan ABD Başkanı Barack Obama, konuşmasının sonunda, “Söyleyebileceğim iki kelime daha var: Obama kaçar” sözleriyle konuşmasını tamamladı ve mikrofonu havaya kaldırıp elinden yere bıraktı.

 

EŞİ İLE KATILDI

Obama, başkent Washington’da, her yıl düzenlenen ve ABD başkanlarının esprili konuşmalarına sahne olan yemeğe eşi Michelle Obama ile katıldı. Medya, siyaset, sanat, eğlence ve iş dünyasından çok sayıda ünlü ismin davet edildiği yemekte, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Demokrat Parti’nin başkan aday adaylarından Vermont Senatörü Bernie Sanders ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde gibi isimler de katılımcıların arasında yer aldı.

 

CLİNTON'I İŞARET ETTİ

Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için partilerinin adaylığını kazanmaya çalışan aday adaylarının her birine takılan Obama, gelecek yılki yemekte bir kadınbaşkanın konuşacağını belirterek isim vermeden Hillary Clinton’ı işaret etti. Obama’nın “Bu sahnede gelecek sene başka biri olacak. Bu kadının kim olacağını herkes tahmin edebilir” sözleri salondakileri güldürdü.

"TRUMP NEREDE? MERKEL'E HAKARET TWEETİ Mİ ATIYOR?"

Obama, yemeğe katılmayan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından emlakzengini Donald Trump’a da takılmadan geçmedi. Obama, “Bu akşam burada olmamasından biraz incindim. Geçen sefer çok eğlenmiştik. Bu şaşırtıcı biraz, oda gazetecilerle, ünlülerle, kameralarla dolu ve o gelmiyor. Bu yemek Donald için çok mu sıradan? Ne yapıyor olabilir bu akşam yemeğe katılmanın yerine? Evde mi, Angela Merkel’e hakaret etmek için tweet mi atıyor?” dedi.

YERİMİ ALACAK KİŞİ "TOPAL ÖRDEK" OLACAK

Yerini alacak kişiyi belirleyecek kasım ayındaki seçimlerin ardından resmi olarak "topal ördek" pozisyonuna düşeceğini ve önemli kararlar alamayacağıyla dalga geçen Obama, “Cumhuriyetçi liderler telefonlarıma çıkmayacak. Buna alışmak biraz zaman alacak. Bununla ne yapacağımı bilmiyorum. Aslında aylardır Kongre’deki Cumhuriyetçiler benim son yılımda yapamayacağım şeyler olduğunu söylüyor. Neyse ki bu yemek onlardan biri değil” sözleri salondaki Cumhuriyetçi Partilileri de gülümsetti.

"OBAMA KAÇAR"

İki parmağını dudaklarına götüren Obama, “Söyleyebileceğim iki kelime daha var: Obama kaçar” sözleriyle konuşmasını tamamladı ve mikrofonu havaya kaldırıp elinden yere bıraktı. Obama, konuşmasının ardından uzun süre alkışlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum