Fezlekeler komisyona ikinci kez geliyor

Fezlekeler komisyona ikinci kez geliyor
Fezlekesi olan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması için toplanan TBMM Anayasa Komisyonu, ikinci toplantısını bugün yapacak.

Anayasa Komisyonu’nun dokunulmazlıklarla ilgili bugün yapacağı toplantıda, HDP’lilerin provokasyonuna izin verilmemesi için sıkı tedbirler uygulanacak. Salona hiçbir milletvekilinin danışmanı alınmayacak. AK Parti’den çok sayıda milletvekili salona gelerek, HDP’lilerin fiziki şiddete dönüşebilecek hareketlerde bulunmalarının önüne geçilecek.

TERÖRİST DANIŞMANLARA YASAK

Komisyona ilişkin ilk tedbir, HDP’li milletvekillerinin danışmanlarına yönelik olarak uygulanacak. Perşembe günkü toplantıda HDP’li milletvekillerinin, provokasyonun bir parçası olarak salona soktuğu ve dışarı çıkartılmamaları için de ciddi bir mücadele verdiği danışmanlar, bugünkü toplantıya kesinlikle alınmayacak. Komisyon üyesi olan milletvekillerinin yanı sıra, üye olmayanlar da komisyon toplantısına her zamanki gibi gelebilecekler. Ancak ne komisyon üyelerinin ne de diğer milletvekillerinin danışmanlarının içeri girmesine izin verilmeyecek.

HDP TERÖRÜNE GEÇİT YOK

Komisyondaki ikinci tedbir de, HDP’lilerin, “komisyon toplantısı görüntüye kapatılmasın” yönündeki baskılarını azaltmaya dönük olacak. HDP’lilerin, “görüntülü basının dışarı çıkartılmasını” bahane ederek yeni bir kışkırtmaya girmelerinin önüne geçilmek için kamera ve foto muhabirlerinin görüntü alıp almamalarına, bu sabah yapılacak son değerlendirmede karar verilecek. TBMM TV’nin çekeceği görüntülerin servis edilmesi üzerinde duruluyor.

ARA VERİLEBİLECEK

Komisyonun bugün saat 15.00’’te gerçekleştirilecek toplantısı, TBMM Genel Kurulu’ndaki “gensoru” görüşmeleriyle çakışacağı için, Genel Kurul’daki görüşmelerin seyrine göre gerekirse komisyon toplantısına ara verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.