Mağdur işçiden CHP’li Başkan’a tepki

Mağdur işçiden CHP’li Başkan’a tepki
Adana’da bir grup işçi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne İncirlik Üssü'nün önünde grev yaparak girdi. İşinden çıkarılarak mağdur edilen bir işçi de, destek amaçlı gelen CHP’li Başkan’a “Siyaset yapma" diyerek tepki gösterdi.

İncirlik'te ABD Hava Kuvvetleri 39. Kanat Komutanlığı'nda çalışan çok sayıda işçi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne İncirlik Üssü'nün önünde grev yaparak girdi. 

“Siyaset yapma”

İşçilere destek için gelen CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, yaptığı açıklamada, canlı bomba tehditleri nedeniyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü buruk kutladıklarını, ülkenin birçok ilinde canlı bomba tehdidi olduğunu söyledi. İşten çıkartılan bir kişi ise, canlı bombalar nedeniyle işçilerin bayramlarını kutlayamadığını ifade eden Barut'a, "Siyaset yapma, siyaset yapma" diye bağırdı. İsminin Muhammet olduğu öğrenilen işçinin ağzını işçi arkadaşları kapatarak Barut'un yanından uzaklaştırıldı.

“Siyaset yapmaya değil işçilere sahip çıkmaya geldik”

Muhammet adlı işçi, 6 yıl önce İncirlik Üssü'ndeki işinden çıkartıldığını, hakkını aradığını, Barut'un ise siyaset yaptığını söyledi. Bu sırada bir işçi de Barut'a tepki gösteren işçiye tepki gösterince tartışma çıktı. İşçi uzaklaştırıldıktan sonra açıklamasına devam eden Barut, "Biz bugün buraya siyaset yapmaya değil işçilere sahip çıkmaya geldik" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.