Fenerbahçe'de Diego, Alex'i arattı

Fenerbahçe'de Diego, Alex'i arattı
Fenerbahçe'nin iki yıl önce büyük umutlarla kadrosuna kattığı Brezilyalı futbolcu Diego Ribas, sarı-lacivertli taraftarların beklentilerini karşılayamadı.

Fenerbahçe, 2014-2015 sezonunun başında şampiyon kadrosuna tek bir isimle takviye yapmıştı. O dönem takımdan ayrlan Alex de Souza'nın yerini doldurmak isteyen sarı-lacivertli yönetim, Avrupa futbolunun önemli hücumcu orta sahalarından birisi olan Diego Ribas'ı bonservis bedeli ödemeden kadrosuna katmıştı.

Sarı-lacivertli ekibin eski takım kaptanı Alex'ten sonra aynı bölgeye transfer edilen ilk futbolcu olması sebebiyle 31 yaşındaki oyuncunun performansıyla ilgili beklentiler yüksek tutuldu. Avrupa futbolunun önemli oyuncularından biri haline geldiği performansını aratan Diego, sarı-lacivertli formayla şu ana dek çıktığı 73 maçta sadece 8 gol atabildi.

Spor Toto Süper Lig'de 52 maçta 5 golü bulunan Brezilyalı futbolcu, Avrupa kupalarındaki 10 karşılaşmada gol sevinci yaşayamazken, Ziraat Türkiye Kupası'nda sahada yer aldığı 11 müsabakada ise 3 kez fileleri havalandırdı.

Alex'in yerini dolduramadı

Fenerbahçe'ye geliş sebeplerinden birisi Alex'in yokluğunu aratmamak olan Diego, istatistiklerde vatandaşının oldukça gerisinde kaldı. Alex, sarı-lacivertli formayla en kötü sezonunu geçirdiği dönemde bile Diego'nun 73 maçlık performansının oldukça önünde yer aldı.

Gol yollarındaki en kötü dönemlerinden birini Fenerbahçe'de geçiren Diego, 2005-2006 sezonunda Porto'da, 2009-2010 sezonunda ise Juventus'ta tüm kulvarlarda beşer gol atabilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.