"Hükümet talimat vermedi"

"Hükümet talimat vermedi"
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Teröristler, terör örgütleri ve bunun talimatıyla hareket edenler suç işlerken ’aman suç işlerken göz yumun, bunlara dokunmayın’ gibi hükümetin talimatı asla söz konusu değildir, olmamıştır" dedi.

Bakan Bozdağ, Anayasa Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularına cevap verdi. Bakan Bozdağ, hükümetleri döneminde terörle mücadelede çeşitli yöntemlerin kullanıldığını belirterek, "Çözüm endeksli ilk defa tartışan hükümet AK Parti hükümetleri olmuştur. Bu tartışmalar esnasında değişik görüşler ortaya atılmış, değişik tartışmalar yaşandı. Teröristler, terör örgütleri ve bunun talimatıyla hareket edenler suç işlerken ’aman suç işlerken göz yumun, bunlara dokunmayın’ gibi hükümetin talimatı asla söz konusu değildir, olmamıştır.

Ankara’da, İstanbul’da suç işlenirken, herhangi bir olay söz konusu olduğunda güvenlik güçlerimiz kamu düzenini ve güvenliği sağlamak için müdahale etme hakkına sahipse, bölgedeki güvenlik güçlerimiz aynı haklara sahiptir. Bu nokta hükümetimizi yıpratmak için sürekli bir biçimde kullanılan argümandan ibarettir. Hükümetimizin asla böyle bir talimatı olmamıştır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.