O ülkede evsizlerin yiyecek çalması serbest!

O ülkede evsizlerin yiyecek çalması serbest!
Türkiye'de zaman zaman gündeme gelen "karnını doyurmak için ekmek çalan insanların durumu" için İtalya’da Yargıtay şok bir karara imza attı.

Zaman zaman Türkiye'de gündeme gelen evsizlerin karınlarını doyurmak için hırsızlık yaparak ekmek ve yiyecek çalma durumu İtalya'da Yargıtay tarafından suç teşkil etmediğine hükmedildi. İtalya'da çıkan haberlere göre, Cenova kentinde Ukrayna uyruklu olduğu belirtilen 30 yaşındaki evsiz Roman Ostriakov, o an açlığını gidermek amacıyla süpermarketten toplamda 4 Euro değerindeki bir paket sosis ve biraz peynir çaldı.

HIRSIZLIĞA TEŞEBBÜS ETTİ

Bir müşteri, kasada sadece bir paket krakerin parasını ödeyen Osriakov’un bu eylemini fark ederek, yetkililere haber verdi. Bu nedenle Osriakov’un hırsızlık eylemi teşebbüste kalmış oldu. 

Savcılık, söz konusu kişinin sadece 100 Euro para cezasına çarptırılmasını talep etti.

Ancak yerel mahkeme onu hırsızlığa teşebbüsten değil “küçük çapta hırsızlık” suçlamasıyla 6 ay hapis ve 160 Euro para cezasına çarptırdı, temyiz mahkemesi de bunu onayladı.

CEZAYI HAKSIZ BULDU

Mecburiyetten dolayı daha önce de küçük çaplı gıda hırsızlıkları yaptığı belirlenen Osriakov’a verilen bu cezayı haksız bulan Cenova İstinaf Mahkemesi Savcısı, bu kararı üst mahkemeye taşıyan isim oldu.

Nihai kararı veren Yargıtay ise, ihtiyaçtan dolayı hırsızlık yaptığı kanaatine vardığı Roman Ostriakov’un cezasının ortadan kaldırılmasına hükmetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.