İsrail'den şok Türkiye iddiası

İsrail'den şok Türkiye iddiası
İsrail güvenlik kaynaklarına göre, İsrail'in "Türkiye'ye jest olsun" diye Gazze Şeridi'ne çimento girişine izin vereceği ileri sürüldü.

İsrail hükümeti özel sektör tarafından kullanılmak üzere Gazze Şeridi'ne çimento girişine önümüzdeki günlerde yeniden izin vermeye başlayacağı haberlerine ulaşıldı.

Güvenlik kaynaklarına dayandırılan haberde, söz konusu kararın "Türkiye'ye jest olsun" diye alındığı ileri sürüldü.
 
Ayrıca İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için yapılan görüşmelerin devam ettiği ve Ankara'nın Gazze ablukasının kaldırılmasını sağlamaya çalıştığı öne sürüldü.
 
İsrail, Hamas'ın askeri amaçlarda kullandığını gerekçe göstererek, 3 Nisan'da Gazze'deki özel sektör için bölgeye çimento girişini durdurduğunu açıklamıştı.
 
Birlemiş Milletler, İsrail ve Filistin arasında yapılan görüşmeler sonucu 8 Ekim'de Gazze'nin imarı için inşaat malzemelerinin BM'ye bağlı ekiplerin gözetiminde girmesi konusunda anlaşma sağlanmıştı. Anlaşma, inşaat malzemelerinin, binaların onarımı dışında farklı amaçlar için kullanılmayacağının garanti altına alınmasını ve dağıtımın uluslararası gözlemcilerin denetiminde yapılmasını öngörüyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum