Belçika Fehriye Erdal için kararını verecek

Belçika Fehriye Erdal için kararını verecek
Belçika, DHKP-C üyesi ve Özdemir Sabancı suikastı faillerinden Fehriye Erdal'ın yargılanıp yargılanmayacağına karar verecek.

Terör örgütü üyesi Erdal'ın Türkiye'deki işlediği suçlardan Belçika'da yargılanması için başlatılan süreçte sona gelindi. Edinilen bilgiye göre, Belçikalı savcı Ann Fransen, geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyaret ederek, ocak ayında yakalanan Sabancı suikastının firari faillerinden İsmail Akkol'u dinledi. Savcı ayrıca, İstanbul Sabancı Center binasında cinayetin tatbikatını da yaptırdı. Savcının Belçika'da kabul edilen yeni terör yasasını da dikkate alarak Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlardan yargılanması yönünde mütalaa hazırladığı öğrenildi. 

DURUŞMA 11 MAYIS'TA

Sabancı ailesinin avukatı Fernand Schmitz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörist Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlardan yargılanıp yargılanmayacağına ilişkin duruşmanın 11 Mayıs'ta Brugge Mahkemesinde yapılacağını ve kararın da ertesi gün açıklanmasını beklediklerini söyledi. 

Schmitz, kararın olumlu çıkmasını umduklarını, devamında ise Erdal'ın ilk kez terör amaçlı cinayet suçlamasıyla Belçika'da yargılanmasının başlayacağını, davanın ağır ceza mahkemeleri tarafından görüleceğini belirtti. 

TERÖRİST ERDAL GIYABINDA YARGILANACAK 

Schmitz, ev hapsindeyken 2006 yılında kaçan teröristin duruşmaya katılmasını beklemediklerini ancak yargılama kararının alınmasıyla beraber, nerede olursa olsun yakalanması durumunda hapse atılmasının söz konusu olacağını da ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum