PFDK Trabzonspor'a cezayı kesti

PFDK Trabzonspor'a cezayı kesti
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan saha olayları nedeni ile bordo-mavili kulübe 4 maç seyircisiz oynama ve para cezası verdi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) bugün yaptığı toplantı sonrası alınan kararları açıkladı. Trabzonspor Kulübü, Fenerbahçe maçındaki saha olayları nedeni ile 4 maç seyircisiz oynama ve 750 bin TL para cezası aldı.

PFDK'dan açıklanan ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun sitesinde yer alan cezalar şu şekilde:
"Trabzonspor'un 24.04.2016 tarihinde oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 4 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 750.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)
Aynı müsabakada Trabzonspor'un taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 50.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan deniz kale arkası, yol kale arkası, kapalı ve maraton tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişleri engellenmesine,
Aynı müsabakada Trabzonspor'un tribünlere spor ahlakına aykırı pankart asılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 15.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)
Aynı müsabakada Trabzonspor'un stadyuma usulsüz seyircisiz alınmasından dolayı takdiren 100.000 TL PARA cezası ile cezalandırılmasına,
Gençlerbirliği Kulübü başkanı İlhan Cavcav hakkında, sportmenliğe aykırı açıklamada bulunmasından dolayı sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına karar verilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.