Ahmet Taşgetiren’den bomba yorum

Ahmet Taşgetiren’den bomba yorum
Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yaşandığı ileri sürülen uyumsuzluk konusu ve tartışmalarla ilgili Ahmet Taşgetiren'den çarpıcı bir yorum geldi. Taşgetiren "Büyü bozuldu" yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanına yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi'nin Başbakan Davutoğlu’nun dünkü açıklamalarını ilk sayfadan vermemesi ve iç sayfada da bir bölümünü kesmesi çarpıcı yorumlara neden oldu.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun atama yetkilerinin elinden alınmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, Davutoğlu’ndan dün dikkat çeken açıklamalar geldi.

Davutoğlu, partisinin meclisteki grup toplantısında yaptığı konuşmada, “her türlü makam mevkiyi elimin tersiyle iterim” şeklinde mesajlar verdi.

Başbakan'ın "Gerekirse Başbakanlığı, AK Parti genel başkanlığını bırakabileceği" şeklinde yorumlanan bu şok çıkışının basında nasıl yer alacağı merakla bekleniyordu.

SABAH MAKASLADI 

Davutoğlu'nun bu açıklaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın medya organı olan Sabah Gazetesi’den makas yedi. Sabah Gazetesi, Davutoğlu’na ilk sayfadan hiç yer vermezken, iç sayfada da bu sözlerini makasladı.

Sabah'ın bu tavrı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tavrı olarak yorumlanırken, son dönemde yaşanan tartışmaların doğru olduğu iddialarını güçlendirdi. 

İslami kesimin önde gelen yazarlarından Ahmet Taşgetiren her sabah canlı yayına katıldığı Erkam Radyo’da gazete manşetlerini yorumlarken, Sabah’ın bu tavrına dikkat çekti.

Sabah Gazetesi’nin Genel Müdürü’nün Serhat Albayrak olduğunu, Ferhat Albayrak’ın da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın kardeşi olduğunu hatırlatan Taşgetiren, “Haliyle son dönemde bir takım iddialar yorumlar güçlülük kazanmış gibi bir görüntü oluşuyor. Üzücü bunlar. Sabah Gazetesi bunu niye yapıyor? Sabah Gazetesi okuyucusundan Başbakan’ın o sözlerini niye gizleme ihtiyacı hissediyor. bu bir yerlerin etkisiyle alınan tavır mıdır? Üzülüyorum bu yaşananlara.” şeklinde konuştu.

Taşgetiren, ayrıca tüm bu yaşananlarla ilgili “Büyü bozuluyor” yorumunu yaptı.

 

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum