İspanyol basınında Cüneyt Çakır için neler yazıldı?

İspanyol basınında Cüneyt Çakır için neler yazıldı?
Bayern Münih'e 2-1 yenilmesine rağmen ilk maçın avantajıyla finale yükselen Atletico Madrid'e ve Cüneyt Çakır'a İspanyol basını övgüler yağdırdı.

İspanyol basını, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Almanya'nın Bayern Münih takımını eleyerek finale kalan Atletico Madrid'e övgüler yağdırırken Cüneyt Çakır'ı da es geçmedi.

"İnanılmazsınız" başlığını atan Marca gazetesi, "Teşekkürler Atletico, büyük bir Bayern'e karşı Griezmann'ın golü finale kalan takımı belirledi." diye yazdı. Yorumlarda, teknik direktör Diego Simeone'nin Atletico'yu herkesin takdir ettiği, üst düzey bir futbol seviyesine taşımaya devam ettiğine dikkati çekildi.

As gazetesi "Bu Atletico efsane" manşetini atarak, "Atletico inandı ve finalde. Münih'teki maçta belirleyici adam Oblak oldu. Bir penaltı ve Bayern'in kaleye çektiği tüm şutları kurtardı." ifadelerini kullandı.

"Milano'ya" ifadesini manşetine çıkaran El Mundo Deportivo gazetesi de "Atletico, Bayern'e karşı 1974'teki mağlubiyetinin izlerini sildi. Şampiyonlar Ligi'nde 3 yılda 2. kez adını finale yazdırdı. İki penaltının kaçtığı tarihi karşılaşmada Griezmann ve Oblak belirleyici oldu. Tarihi bir Atletico izliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Diğer İspanyol gazetelerinden ABC, "Atletico için hiçbir şey imkansız değil. Simeone'nin takımı yeniden tüm inancını sahaya koyarak Şampiyonlar Ligi'nde finale kaldı. Bayern, kırmızı-beyazlıları son nefesine kadar zorladı ama Atletico, Griezmann'ın golü sayesinde hayatta kaldı. Simeone yeni bir mücadele kazandı. Lizbon'da kaybedilen finalden sonra şimdi Milano'da yeni bir fırsat onu beklliyor." ifadelerine yer verdi.

El Pais ise "Atletico, Milano'ya uçuyor. Atletico, Avrupa'nın en büyük kupasında saygın bir şekilde finale kaldı. Alman ekibinin ataklarını Oblak durdurdu." yorumunu yaptı.

Cüneyt Çakır ile ilgili yorumlar

İspanyol basınında, maçın hakemi Cüneyt Çakır ile ilgili yazılarda görüş ayrılıkları olsa da genel anlamda olumlu görüşler yer aldı.

Marca gazetesi, Cüneyt Çakır'ın "mükemmel" bir hakemlik yaptığını yazarken, maçın önemli anlarında verilen kararlarla ilgili şu yorumlarda bulundu:

"Çakır büyük bir hakemlik yaptı. 33. dakikada Gimenez'in hareketine verdiği penaltı ve sarı kart kararı doğruydu. 54. dakikada Torres topa dokunduğunda Griezmann rakibinin çok az farkla önündeymiş gibi gözükse de öyle değildi. Alaba, durumu değiştiriyordu. Griezmann'ı düşürmesinden dolayı belki de Xabi Alonso'ya kart göstermedi ama zor anlarda doğru kararlar verdi. Yedek kulübesinden gelen müdahaleleri kayda almadan adil davrandı. 74. dakikada Bayern'in attığı golün pozisyonunda Vidal, Filipe Luis'e faul yapmamıştı. Oyunu devam ettirdi. 83. dakikadaki penaltı pozisyonunda Torres'e yapılan faullü hareket, ceza sahası dışında olsa da ceza sahası içine kadar devam etti. O yüzden iyi karardı."

As gazetesi, "Çakır, kararlarında asla ev sahibi takımdan yana olmadı" ifadesini başlığına çıkararak, "Çakır, Griezmann'ın golünde ve Torres'in penaltısında hata yaptı ama çok disiplinliydi. Özellikle ilk yarı hiçbir hatalı karar vermedi." yorumunda bulundu. El Mundo Deportivo gazetesi de hakem Cüneyt Çakır'a orta düzeye karşılık gelen iki yıldız verdi. ABC ve El Pais gazeteleri ise Cüneyt Çakır'ın Torres'in pozisyonunda verdiği penaltıda hata yaptığını, faulün ceza sahası dışında olduğunu yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.