FETÖ kendinden olmayanı fişlemiş

FETÖ kendinden olmayanı fişlemiş
FETÖ/PDY'ye yönelik "adliyede kadrolaşma ve fişleme" iddialarına ilişkin iddianamede, sınavlardan yüksek puan alanların "cemaatçi, paralel bağlantılı" şeklinde fişlenerek yerlerine örgüt üyelerinin getirildiği öğrenildi.

İzmir'de "adliyede kadrolaşma ve fişleme" ile "bazı bilgilerin örgüte aktarılması" iddialarıyla ilgili yürütülen "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede, örgütün İzmir Adliyesi'nde kadrolaşmak için, saf dışı bırakılmak istenen kişileri "cemaatçi" diye kötülemek dahil pek çok yönteme başvurduğu belirtildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan Sorumlu Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 52 sayfalık iddianamede 8 sanık hakkında "terör örgütü üyesi olmak, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek" iddiaları yer alıyor.

İddianamede, İzmir Adliyesinde çalışan personel ile hakim ve savcılar hakkında FETÖ/PDY'nin yönlendirmesiyle fişleme çalışması yapıldığı ihbarı üzerine başlatılan operasyonda şüphelilerin terör örgütü adına çalışma yaptıklarının tespit edildiği belirtildi.

Örgütün ele geçirmeyi hedeflediği kurumlara yerleştirdiği şahısların deşifre olmamak için cemaat yaşam tarzına zıt bir yaşam tarzı sergilediği bildirilen iddianamede, örgüt ile mücadele edildiği izlenimi verilerek diğer kurum çalışanlarına ait özel ve mahrem bilgilerin örgütün arşivine katılmasının sağlandığı kaydedildi.

YÜKSEK PUAN ALANLARI FİŞLEMİŞLER

Haziran 2015'te yapılan Adalet Bakanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü sınavlarına girerek yüksek puan alanlara karşı adliyede yaftalama ve yıpratma politikası başlatılarak tasfiye için zemin hazırlandığı belirtilen iddianamede, FETÖ/PDY'nin kendi kadrosunu korumak ve oluşturmak adına kendinden olmayan ve devletine bağlı memurlarını fişlediği savunuldu.

Listelerde elenmesi hedeflenen personelin isimlerinin karşısına "PKK", "Alevi", "solcu", "HDP", "tencereci", "gezici", "Ermeni fanatik", "cemaatçi" ve "paralel bağlantılı" gibi ibarelerle not düşüldüğü bilgisine yer verilen iddianamede, görev yapan ya da tayinle başka yerlere atanan hakim ve savcıların da "paralel yapı bağlantılı" ibareleriyle fişlendiğine dikkat çekildi.

İzmir ve ilçeleriyle Manisa'da 23 Şubat 2016'da FETÖ/PDY'ye yönelik "Adliyede kadrolaşma ve fişleme" ile "bazı bilgilerin örgüte aktarılması" iddiaları üzerine operasyon yapılmış, 7 kişi gözaltına alınmış 3'ü tutuklanmıştı. Operasyonla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca hazırlanan 8 sanıklı iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.