Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 25. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Muhtarlarımızla her buluşmamız hasret giderdiğimiz günler oluyor. Memleket meselelerini birlikte görüşüyoruz. Genelde sizlerle bir araya gelmemiz birilerini de rahatsız edewbiliyor. Bizim için bu buluşmalar çokde ğerlidir. Bugüne kadar Allah'ın rızasını ve milletimizin gönlünü kazanmak dışında başka da bir beklentimiz olmadı.

ÖNEMLİ OLAN HEDEFLERİ UNUTMAMAKTIR

Makamlar insanlşara hizmet için bir araçtır. Kalbiniz ve zihniniz millete hizmet için atmalıdır. Mahallesinde v köyünde yaşayanın gönlünü kazanamamış muhtarla milletinin güvenini kazanamamış cumhurbaşkanının durumu da aynıdır her ikisi de hüsrana uğramıştır. Önemli olan bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi ve hedeflerinizin ne olduğunu unutmamanızdır. Türkiye'nin yarım asır önce sahip olması gereken uçak gemisinin inşaasına biz maalesef daha yeni başlayabildik. 

DIŞA BAĞIMLILIĞIMIZI YÜZDE 40'A DÜŞÜRDÜK

Biz başbakanlık görevimizi devraldığımızda savunma sanayiinde dışa bağımlılığımız yüzde 80 seviyesindeydi.Savunma sanayii sektörünü ve konuyla ilgili çalışmaları kişisel hi,mayem altına aldım. Bu konuda özel sektörümüzü ve ilgili kurumları harekete geçirdim. Bizim dışardan alacağımız paraya bunları istediğimiz kadar üreteceğimiz tesisleri yaptık. Kendi tasarımız olan Hürkuş uçağımız yakında seri üretime geçecek. Şuanda özel sektörmüz İHA üretiyor. Silahlı İHA'lar da üretiliyor ve üretilmeye devam edecek. Bu konuda o kadar çok gelişme var ki günlerce konuşsak bitiremeyiz. Şuan dıaşa bağımlılığımız yüzde 40 a kadar geriledi hedef bunu sıfıra indirmek.

KURDA SORMUŞLAR...

Türkiye kendi sorunlarını kendisi çözmelidir. Geçtiğimiz hafta Kutul Amere zaferinin yıl dönümüydü. Bu zaferin üzerinde durulması gereken pekçok yönü vardır. Osmanlı Ordusu Balkan hezimetinin ardından tekrar toparlanmıştır. Böyle olmasaydı Birinci Dünya Savaşında hiçbir başarı elde edemezdik. Kurda sormuşlar neden bıynun kalın diye kurtta kendi işimi kendim yaparım da ondan demiş. Biz de kendi işimizi kendimiz yapma yoluna girdik. Biz tarihimziden ibret alıyor ve eksikliklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Ekonomimizde IMF reçetelerini bir kenara bıraktık. Şimdi onlar bizden para istiyor. Sonuç ortada... Birçok alanda diğer ülkelerle ortak hareket etmek gerektiğimizi de unutmuş değiliz. Özellikle müttefiklerimizle ilişkiliermizi üzgün tutuyoruz. 

Elde ettiğimiz her başarı bizi tarihe gömmek isteyenlere en büyük cevabımızdır. 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.