Türkiye'den İsrail'in güvenliğine yönelik şok adım

Türkiye'den İsrail'in güvenliğine yönelik şok adım
2010 yılında Türkiye’nin onaylamasıyla birlikte OECD’ye üye olan Siyonist İsrail’e dün de yine Türkiye’nin onayı ile NATO karargâhında temsilcilik açmasına izin verildi. Siyonistler dört köşe oldu. İşte Netanyahu'nun paylaştığı mesaj:

Mavi Marmara katili İsrail'e Türkiye'den bir şok kıyak daha. 2010 yılında Türkiye’nin onaylamasıyla birlikte OECD’ye üye olan Siyonist İsrail’e dün de yine Türkiye’nin onayı ile NATO karargâhında temsilcilik açmasına izin verildi. Siyonistler dört köşe oldu. İşte Netanyahu'nun paylaştığı mesaj:

Türkiye’nin NATO’daki İsrail vetosunu kaldırmasının ardından Netanyahu’nun  neler söyledi? İşte Türkiye’nin izninin ardından Netanyahu’dan ağzından dökülen o memnuniyet sözleri..

vd-049.jpg

ÇİFTE MEMNUNİYET AÇIKLAMASI

28 ülkeden oluşan NATO’da üyeliği olmayan İsrail’e genel merkezde daimi bir ofis de tahsis edilmesinin ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yeni gelişme ile ilgili: “İsrail’in güvenliği için çok önemli adım” açıklaması yaptı. İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “İsrail Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Ajansı tarafından uzun süren diplomatik çabaların ardından geliyor. İsrail’e verdikleri destek ve konuyla ilgili çabalar için organizasyonda çalışan müttefiklerimize teşekkür etmek istiyoruz” denildi.

Şimdi ne olacak

Türkiye’nin vetosunu kaldırmasıyla birlikte NATO, İsrail’in NATO karargahında temsilcilik açma talebine geçtiğimiz Salı gecesi olumlu cevap verdi. NATO’dan yapılan açıklamaya göre, İsrail’in NATO karargâhında temsilcilik açması onaylandı. Temsilciliğin başında İsrail’in Brüksel Büyükelçisi olacak. Açıklamada, İsrail’in 1994 yılında kurulan ittifakın Akdeniz Diyaloğu Forumunun aktif bir ortağı olduğu ve NATO’nun, tüm partnerlerini, karargahta temsilcilik açmaya davet ettiği belirtildi.

İSRAİL’İN ŞEHİT ETTİĞİ FİLİSTİNLİ TOPRAĞA VERİLDİ

Batı Şeria’da şehit edilen Filistinli Ahmed Şehade (36) için cenaze töreni düzenlendi. Ramallah’taki Filistin Sağlık Kompleksi morgundan alınan Şehade’nin naaşı, omuzlarda taşınarak Beytunya beldesindeki evine getirildi. Ahmed Şehade’nin cansız bedeniyle karşılaşan aile yakınlarının feryadı yürekleri dağladı.

NETANYAHU’DAN “YAKINDA NATO’DA OFİS AÇIYORUZ” TWEETİ

SON 10 YILDA İSRAİL’İ RAHATSIZ EDECEK ÜLKE KALMADI

2010’da İsrail’in OECD üyeliğinin yolunu açan Türkiye, ilişkilerin ısınmasıyla yeni bir “jest” daha yaptı. İsrail doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınması projesinin yüzü suyu hürmetine ısınan ilişkiler, Türkiye’nin terör devletine sağladığı güvencelerle İsrail’i daha da rahatlatıyor. Son 10 yılda, bölgede “İsrail’in güvenliğini rahatsız eden” ülkeler; Libya, Irak, Suriye, Mısır istikrarsızlaştırılıp İsrail’in güvenliği daha da sağlama alınırken; Türkiye’nin tuhaf çabaları da İsrail’i iyice güvenceye alıyor.

BAKANLAR BASIN TOPLANTISINDA SORULARI CEVAPLANDIRDI...

“Türkiye’den İsrail’e NATO yolu” açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır ile düzenlediği ortak basın toplantısında “Türkiye’nin İsrail’e NATO yolu açması” ile ilgili soruya şu cevabı verdi.

Dolayısıyla bu ortakların NATO nezdinde ofis açma konusu gündeme geldi. Genel Sekreter ile son ziyareti kapsamında bunu değerlendirdik. ‘Tüm ülkelere eşit muamele yapılacaksa sıcak bakabiliriz’ dedik. Henüz kesin bir şey yok. Burada sadece İsrail değil, diğer güney ortakların hepsine aynı hakların verilmesi önemli.”

Siyonist İsrail ordusuna ait radyoda yer alan haberde, Yahudi işgal birimi Dolev yakınlarında aracıyla çarparak 3 işgalci İsraillinin yaralanmasına neden olan kişinin teröristler tarafından şehit edildiği belirtildi. Haberde, şahsın nasıl ve kimler tarafından öldürüldüğüyle ilgili bilgiye yer verilmedi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da Ramallah kentinin batısında yer alan Beytuniya beldesindeki 17’nci kontrol noktası yakınında 36 yaşındaki Filistinli Ahmet Riyad Şehade’nin şehit edildiği kaydedildi.

Öte yandan olayın ardından bir grup Filistinli ile terörist İsrail askerleri arasında arbede çıktığı aktarıldı. Yerel kaynaklar, Şehade’nin öldürülmesinin ardından durumu protesto eden bir grup Filistinli ile İsrail askerleri arasında arbede yaşandığını belirtti. İsrail askerlerin Filistinli gruba göz yaşartıcı gaz ile müdahale etmesi sonucu birçok kişinin gazdan etkilendiği ifade edildi.

Şehit edilen Ahmed Şehade’nin (36) cenaze töreni düzenlendi. Filistinli Şehade’nin naaşı Ramallah’taki Filistin Sağlık Kompleksi morgundan alınarak, Beytunya beldesindeki evine getirildi. Çok sayıda Filistinlinin katıldığı cenaze töreninde İsrail karşıtı sloganlar atıldı.

İsrail askerleri tarafından öldürülen Filistinlinin naaşı, Kalendiya Mülteci Kampı’nda kılınan cenaze namazının ardından, kamptaki Şehitler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İŞGALCİLERDEN GAZZE’YE SALDIRI

Bu arada İsrail ordusunun, Gazze’de Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve İçişleri Bakanlığına ait gözetleme kulelerine top atışı düzenlediği bildirildi. İsrail topçu birlikleri saldırısında can kaybı yaşanmazken, kulelerde ağır hasar meydana geldiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum