Sabah grubu manşetleri Davutoğlu'na mesaj mı?

Sabah grubu manşetleri Davutoğlu'na mesaj mı?
Tüm Türkiye dünkü Erdoğan-Davutoğlu görüşmesi ve çıkan karara odaklanırken, Cumhurbaşkanı'na en yakın medya organı Sabah grubunun manşet başlıkları hayli dikkat çekti. Sabah grubunun üstü örtülü Davutoğlu aleyhine algı oluşturmak istediği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en yakın medya organı olarak bilinen ve başında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadının kardeşi bulunan Sabah Grubu, Davutoğlu'nun son Meclis konuşmasının ardından, Erdoğan'ın talebiyle görevi bırakmasını da manşet veya sürmanşet yapmadı.

Sabah grubu gazeteleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Davutoğlu ile görüşmesinden önce yaptığı konuşmayı manşetlerine çekti.

Sabah grubu gazetelerinden Takvim manşetinde dokuz sütuna "İPLERİNİN NEREYE UZANDIĞINI BİLİYORUZ" başlığını attı. Bu başlık altında verilen haberin içine de kocaman bir Erdoğan-Davutoğlu fotoğrafı yerleştirildi.

takvim_b.jpg

Sabah da aynı şekilde, Erdoğan'ın Davutoğlu ile yaptığı görüşme öncesi verdiği mesajları manşetine çekerken, Erdoğa-Davutoğlu görüşmesini bir fotoğraf karesiyle bu haberin içine gömdü.

Sabah manşetinde "BUNLAR MİLLETİN TEMSİLCİSİ OLAMAZ" başlığını kullandı.

sabah_b-001.jpg

Hem Takvim'in hem de Sabah'ın, tüm Türkiye'nin kilitlendiği Erdoğan-Davutoğlu görüşmesi ve sonrasında alınan karar yerine Cumhurbaşkanı'nın öncesinde yaptığı bir açıklamayı bu şekilde çarpıcı başlıklarla manşetlerine çekmesi anlamlı bulundu.

Özellikle sosyal medyada Sabah grubunun bu başlıklarla Davutoğlu'na mesaj gönderdiği yorumları yapıldı.

Sabah grubu gazetelerinin bu manşetlerle, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden el çektirilen Ahmet Davutoğlu aleyhine bir algı oluşturmak istediği belirtildi.

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum