TSK: 1172 IŞİD’li öldürüldü!

TSK: 1172 IŞİD’li öldürüldü!
Türk Silahlı Kuvvetleri’nden IŞİD’e yönelik yürütülen operasyonlar hakkında bir açıklama yapıldı. Ağustos Ayından buyana Suriye’de 2bin 1244 IŞİD hedefinin vurulduğuna dikkat çeken TSK, 1172 IŞİD’li terörist etkisiz hale getirildiği bilgisini paylaştı.

 Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ağustos ayından buyana Suriye’de 2 bin 144 IŞİD hedefi vuruldu, 807’si Suriye’de, 365’i Irak’ın kuzeyinde olmak üzere 1172 IŞİD’li terörist etkisiz hale getirildi. Sayı her geçen gün artıyor.

Türkiye, IŞİD terör örgütüyle mücadele kapsamında 807'si Suriye'de, 365'i Irak'ın kuzeyinde olmak üzere 1172 IŞİD'li teröristi etkisiz hale getirdi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, yaşanan olaylar nedeniyle 470 bin kişinin hayatını kaybettiği Suriye'de 6,5 milyon Suriyeli, ülkedeki güvenli bölgelere sevk edildi, 5 milyon kişi de göç etmek zorunda kaldı.

Türkiye, şiddetten kaçan, 264 bin 815'i kamplarda olmak üzere 2 milyon 600 bin 561 Suriyeli sığınmacıyı kapılarını açtı. Suriye'de IŞİD kontrolündeki bölgelerden saldırıların artması üzerine ağustos ayından buyana TSK tarafından, angajman kuralları çerçevesinde saldırılara 'misliyle mukabele' edildi. Suriye'deki toplam 2 bin 144 IŞİD hedefi 'Fırtına' obüsleri, Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) bataryaları ve tank atışlarıyla vuruldu. Hedeflerin vurulduğu bölgelerde 807 IŞİD'li etkisiz hale getirildi, 153 terörist ise yaralandı.

SINIRA SINIRSIZ TAKVİYE

Bu arada TSK, Kilis'e yönelik top, roket tehdidinin tespiti ve etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak Suriye sınırındaki birlikleri takviye etti. Hedeflerin önceden tespiti ve ateş altına alınması için İnsansız Hava Araçları (İHA), İnsanlı Keşif Uçakları (İKU) ile hudut bölgesinin gözetlenmesine de devam edildi. Ayrıca, Suriye sınırındaki hudut birliklerine, terörist geçişlerinin engellenmesi içi ilave birliklerle takviye de yapıldı. Çalışmalar sonuç verdi; Suriye sınırında 2016'da 388 IŞİD ve 82 PYD/PKK terör örgütü mensubu
yakalandı.

365'İ IRAK'TA ÖLDÜRÜLDÜ

IŞİD'le mücadele kapsamında Türkiye tarafından Irak'ta Irak Kürt Bölgesel Yönetimi personeline ve Musul Ulusal Muhafızlarına 'eğit-donat desteği' de sağlandı. Iraklı personelin eğitimi için tesis edilen GEDU Üs Bölgesi'ndeki TSK unsurlarına yönelik IŞİD tarafından yapılan saldırılarda bir asker şehit olurken, 10 asker de yaralandı. Terör örgütüne Irak'ta da misliyle mukabelede bulunuldu, 'Fırtına' obüs ve tank atışlarıyla Irak'ın kuzeyindeki 365 IŞİD mensubu etkisiz hale getirildi. Saldırılarda çok sayıda örgüt mensubu da yaralandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum