Erken seçim mi geliyor?

Erken seçim mi geliyor?
Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin ardından AK Parti'de kongre kararı alındı. Hatta erken seçim bile gündemde.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, "Erken seçim olasılığını yok olarak görüyorum, 2019'a kadar güvenli bir şekilde gidilecektir" dedi. Ertem, ekonomi kurumlarına atamaların da 'artık daha rahat yapılacağını' söyledi. 

NTV yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu Başdanışmanı Cemil Ertem, AK Parti'de kurultay kararının alınmasının ardından erken seçim olasılığı ile ilgili olarak "Erken seçim olasılığını da yok olarak görüyorum, 2019'a kadar güvenli bir şekilde gidecektir" dedi.

'Doların yükselişi spekülatif'

Borsa'daki düşüş ve dövizdeki yükselişler ilgili de yorum yapan Ertem şu ifadeleri kullandı:

"Doların iki üç gündür yukarı çıkması spekülatif bir şey. Doları yukarı taşıyacak Fed üyeleri oy hakkı olmayan üyeler. Kriz sürecinde görebileceğimiz bir spekütatif hareket. Küresel piyasalarda ve Türkiye'de bugünden itibaren düzelme bekliyorum. Fed için yeni bir genişleme dalgası gelecek haberleri de gelmeye başladı. İktidar partisinin ekonomi programını ekonomi yönetimini etkileyecek bir durum olarak görmüyorum.Belki bir müddet sonra TL'nin bu kadar değerli olması acaba ihracatı olumsuz etkiler mi diye tartışabiliriz. Önümüzdeki dönemde ekonominin daha istikrarlı hale geldiğini göreceğiz. Merkez Bankası konusunda hiç bir endişe yok oradaki yol haritası son derece net. Para ve maliye politikalarında kısmi bir değişiklik bile beklemiyorum. "

'Atamalar daha rahat yapılacak'

Ekonomi yönetimi ile ilgili yapılamayan atamalara ilişkin olarak Ertem, Merkez Bankası Başkanı'nın atamasına değindi ve "Artık ekonomi kurumlarına atamalar daha rahat yapılacak" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum