Davutoğlu iddiası: "İktidar mücadelesine girişti"

Davutoğlu iddiası: "İktidar mücadelesine girişti"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en yakın yazarlardan Hilal Kaplan, Davutoğlu iktidar mücadelesine giriştiği için bu karar alındığını kaydetti.

Davutoğlu'nun çekilmesiyle birlikte fitne değil gerçek olduğu ağırlık kazanan pelikandosyası adlı blogdaki iddiaları kaleme alan isim olarak gösterilen yazarlardan Hilal Kaplan, "Buraya nasıl gelindi" sorusunun cevabını yazdı.

Hilal Kaplan, Davutoğlu'nun iktidar mücadelesine giriştiğini, Erdoğan ve AK Parti MKYK'sının bundan dolayı çekilmesi kararını aldığını söyledi.

Kaplan, Sabah'taki "Buraya nasıl gelindi" başlıklı yazısında, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz cuma günü, Ak Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyelerinin, üç kişi hariç, il ve ilçe başkanı atama kararını Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan alması, gelmekte olana dair en somut işaretti aslında.
Böylelikle Davutoğlu, karar alma ve uygulama açısından parti üzerindeki tasarruf gücünü nerdeyse tümüyle yitirmişti.
Bu kırılmada, 1 Kasım seçimlerinden sonra il ve ilçe başkanı atama sürecinde istişare etmeden ve başarılı, çalışkan, halkın sevdiği başkanların bile tasfiye edilip yerine istisnalar hariç teşkilata uzak kişilerin getirilmesi gibi kararların alınması etkili olmuştu elbette. Ama bundan çok, Davutoğlu'nun 20 aylık Başbakanlık performansı sürecinde oluşan bazı çatlaklar bu sonucu doğurdu.
Bazen zaaf denebilecek şekilde vefalı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve parti MKYK'sının neden bu kararı aldığını soğukkanlı yaklaşarak analiz etmek gerekir."

Kaplan ardından, "Milletvekili aday listeleri hazırlanırken istişareden kaçınılması. 7 Haziran seçimlerine gidilirken Başkanlık sisteminin birkaç cümle hariç hiç savunulmayarak Erdoğan'ın şahsi meselesi gibi gösterilmesi. AB ile yakınlaşırken, Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz'un 'muhatabımız Erdoğan değil, Davutoğlu'dur' açıklamasında olduğu gibi 'arayı açacak' söylemlere hiç itiraz edilmemiş olması" gibi başlıklar sıraladıktan sonra şu yorumu yaptı:

"Cumhurbaşkanı ve parlamentonun halk tarafından seçilmesine uygun olarak sistemin dizayn edilmesi gerekirken, iktidar mücadelesine girişildi."

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum