İzmir'de PKK'nın dağ kadrosundan 2 kişi yakalandı

İzmir'de PKK'nın dağ kadrosundan 2 kişi yakalandı
İzmir'de şüphelendikleri aracı durduran polisler gözaltına aldıkları 4 kişiden 2 kişinin PKK'nın dağ kadrosundan olduğu ortaya çıktı.

PKK'nın dağ kadrosundan olduğu tespit edilen iki kişi polisin rutin denetimlerinde yakalandı. Basmane Aziziye Parkı'nda motorlu yunus timlerinin durdurduğu 35 DA 3754 plakalı otomobilden indirilen 4 kişiden 2'sinin üzerinde tabanca bulundu. Tabanca bulunan kişileri yere yatırıp kelepçeleyen polis, otomobilin bagajını açtığı anda cephanelik gibi valizle karşılaştı. Giysilerin altına gizlenmiş halde 2'si Çin yapımı 3 el bombası, gecegörüş dürbünü, tabancalara ait susturucu, fünye, bomba düzeneği,bombanın zamanayarlayıcıları bulundu. Patlayıcı düzeneklerini gören polis ekipleri, otomobil çevresinde güvenlik şeridi oluşturdu ve uzman ekiplerden yardım istedi. EmniyetMüdürlüğü otoparkına çekilen otomobildeki detaylı aramada, plastik patlayıcı bulunmadı ancak fünye ve düzeneklerin, plastik patlayıcı için hazır halde tutulduğu ifade edildi.

2'Sİ DAĞ KADROSUNDAN

Gözaltına alınan 4 kişiden 2'sinin PKK'nın dağ kadrosundan olduğu ve bir süre önce ülkeye giriş yaptıkları saptandı. Araçta yardım ve yataklık amacıyla bulunan bir kişinin de, halen sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların sürdüğü Nusaybin'den bir süre önce geldiği tespit edildi. Teröristlere yönelik ilk bilgiler sonrasında, Terörle Mücedele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinin ortaklaşa yaptığı operasyonlarda, gözaltı sayısı 8'e çıktı. Bu kişilerden alınacak bilgiler doğrultusunda yeni gözaltıların da yaşanabileceği öğrenildi. Gece yakalanan teröristlerin Ege Bölgesi'nde yaşanan saldırılara yönelik bağlantılarının da araştırılmaya başlandığı açıklandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.