ABD'den PYD'ye 'Rusya' uyarısı

ABD'den PYD'ye 'Rusya' uyarısı
ABD PYD ile Rusya ile arasında bulunan ilişkiden endişeli olduklarını açıkladı.

Açıklamayı yapan Albay Steve Warren "Rusya ile YPG'nin ilişkisi birbiriyle uyumlu değil. Biz biliyoruz ki, PYD bir gün Rusya ile aynı yatakta olmaktan memnun kalmayacak" dedi.

Türkiye'nin itirazlarına rağmen Amerika Birleşik Devletleri PYD'ye askeri yardımlar sağlamış ve bu yardımlar Türkiye'de büyük tepkilere neden olmuştu.

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi sonrası, Rusya'dan PYD'ye askeri eğitim ve silah yardımları da artmıştı. Hatta PYD'nin, Moskova'da bir ofis açtığı haberleri medya dünyasında yankı bulmuştu.

ABD, PYD-PKK İLİŞKİSİNİ KABUL ETTİ

Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Senato'daki bir oturumda soruları cevaplarken, PKK ile YPG ve PYD arasında ilişki bulunduğunu kabul etmişti.

ABD Senatosu'nun Silahlı Hizmetler Komitesi'nde senatörlerin sorularını cevaplayan Ashton Carter, Senatör Lindsey Graham'ın "Raporlar, PYD'nin PKK ile bağlantılı ya da en azından önemli ilişkileri olduğunu belirtiyor. Bu doğru mu?” şeklindeki sorusuna 'Evet' cevabını vermişti.

Carter, "Türkler'in Suriye'de YPG'yi silahlandırdığımız için bize kızgın olması sizin için şaşırtıcı mı?" sorusuna ise “Hayır” derken, Türkiye ile geniş istişareler içinde olduklarını iddia etmişti.

ABD ISRARLA SAVUNUYORDU

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner ise "PYD ya da YPG ile Suriye'nin bazı bölgelerinde, IŞİD'e karşı savaşan ve IŞİD'i kontrol ettiği bölgelerden çıkmaya zorlayan birçok grupla çalıştığımız gibi çalışıyoruz" şeklinde konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.