Bakan'dan İsveç'e PYD uyarısı!

Bakan'dan İsveç'e PYD uyarısı!
Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı'na PYD konusunda uyarı yaptı.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı'na PYD'nin, ülkelerinde ofis açmasına izin vermeleri durumunda kendilerini teröre destek veren ülke ilan edip o şekilde muamele edileceğini bildirdi.

Çavuşoğlu, terör konusunda da aynı samimiyetsizliğin olduğunu ifade ederek, Avrupa'da bir terör saldırısı olduğu zaman dayanışmanın sağlandığını ancak Ankara veya İstanbul'daki saldırılarda aynı dayanışmayı göremediklerini belirtti.

"Afrika'nın değişik şehirlerinde olduğunda ise hiç konuşulmuyor bile" diyen Çavuşoğlu, kime karşı yapılırsa yapılsın terör saldırısı, aynı dayanışmayı göstermek gerektiğini dile getirdi.

"İyi terörist, kötü terörist" diye bir şeyin olmayacağına işaret eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Ankara'daki son iki saldırıyı yapan kalleş teröristler PYD kamplarından gelmiştir. Ama bir bakıyoruz Avrupa'nın değişik şehirlerinde Moskova'dan sonra PYD'ye ofis açma çabası var. Neymiş efendim, 'Bizden izin almak zorunda değil, bizim kanunlarda'. Peki DAEŞ gelse açsa, 'Olmaz'. Ne fark var PYD ile DAEŞ arasında? O da terör örgütü, o da eli kanlı terör örgütü, O da kalleş terör örgütü bu da kalleş terör örgütü. Ne farkı var? Yani diğeri sana saldırmıyor, Türkiye'ye saldırıyor diye ona ofis açma izni vermek, dürüstlükle bağdaşır mı? Bağdaşmaz. Samimiyetle bağdaşmaz."

Çavuşoğlu, bu tutumun teröre karşı mücadelede zafiyet yarattığına, terörün bu nedenle başarılı olduğuna dikkati çekerek, "Çünkü destek buluyor. Avrupa Birliği ülkelerinde ve Avrupa Parlamentosunda PKK'yı terör listesinden çıkarmaya çalışan sol partiler var. Neden? 'Aynı ideoloji paylaşıyoruz' diyor. Marksist, Leninist. İdeolojiniz batsın. Ne demek yani 'Aynı ideolojiyi paylaşıyoruz'. O zaman sen de al eline silah, sen de terör faaliyetlerinde bulun, aynı ideolojiyi paylaşıyorsan. Böyle şey olur mu ya." dedi.

"İSVEÇ'E UYARIDA BULUNDUK"

İsveç Dışişleri Bakanı'na eğer ofis açılmasına izin verilirse kendilerini teröre, teröristlere destek veren ülke ilan edeceklerini ilettiğini anlatan Çavuşoğlu, Türkiye'de DHKP-C, PKK ve DAEŞ'in arkasında kimlerin olduğunu, kimlerin bu örgütleri kullandığını bildiklerini ama sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.