Arena'da büyük derbi

Arena'da büyük derbi
Bu sezon beklentilerin çok uzağında kalıp taraftarını hayal kırıklığına uğratan Galatasaray, derbiyi kazanarak Avrupa kupalarına katılım iddiasına devam etmek istiyor. Beşiktaş ise, şampiyonluk yarışında 3 puanlık avantajı devam ettirmeyi hedefliyor.

Galatasaray-Beşiktaş derbisi bugün saat 20.00'da başlayacak. TT Arena'dan oynanacak mücadelenin hakemi Mete Kalkavan...
Galatasaray ile Beşiktaş, ligde sezonun son derbisinde bugün karşı karşıya gelecek. Derbiye ev sahipliği yapacak Galatasaray, rakibini yenerek kötü geçirdiği sezonda Avrupa kupalarına katılım iddiasını sürdürmek istiyor.
UEFA'dan aldığı Avrupa kupalarından bir yıl men cezasını yeni sezonda çekmek için ligde ilk 5'e girmek veya finale yükseldiği Türkiye Kupası'nı kazanmak zorunda olan sarı-kırmızılılar, Türk Telekom Arena'da taraftar desteği altında oynayacak.

92 yıllık rekabette, 337 maçın 120'sini Galatasaray, 106'sını Beşiktaş kazandı, 111 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların 477 golüne, siyah-beyazlılar 443 golle karşılık verdi.

Aslan son 8 derbiyi kaybetmedi

Evinde oynadığı lig maçlarında bu sezon sadece bir kez yenilen Galatasaray, 8 galibiyet, 6 beraberlik sonucu 30 puan topladı. Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe ve Beşiktaş ile yaptığı son 8 derbiyi kaybetmeyerek, 6 galibiyet, 2 beraberlik alan sarı-kırmızılı ekip, evindeki son 5 derbiden ise 4'ünde kalesini gole kapatmayı başardı.

Beşiktaş TT Arena'da ilk peşinde

Lig lideri Beşiktaş, derbiden galibiyetle ayrılarak, Fenerbahçe ile giriştiği şampiyonluk yarışında yakaladığı 3 puanlık avantajı kalan 2 haftaya taşımak amacında. Derbide taraftar desteğinden yoksun siyah-beyazlılar, ligde deplasmanda oynadığı 15 maçtan 10'unu kazanma başarısı gösterdi, 3 kez berabere kaldı ve 2 kez de yenilerek rakip sahalarda 33 puan topladı.

Galatasaray ile deplasmanda oynadığı son 12 lig maçından sadece birini kazanabilen, Türk Telekom Arena'da galibiyeti bulunmayan Beşiktaş, ilk yarıda evinde mağlup ettiği rakibi karşısında yine 3 puanı hedefliyor.

Muhtemel 11'ler;

Galatasaray: Muslera, Koray, Denayer, Hakan, Carole, Selçuk, Emre, Sinan, Sneijder, Yasin, Podolski
Beşiktaş: Tolga, Beck, Tosic, Marcelo, İsmail, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Sosa, Olcay, Gomez

 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.